Το ΔΝΤ εγκρίνει το πακέτο διάσωσης αλλά προειδοποιεί την Ελλάδα.

  • Αναρτήθηκε: 16.3.12 -
"Το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα επιτρέψει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Οι κίνδυνοι όμως παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί και δεν υπάρχουν περιθώρια για αποκλίσεις", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.


Πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασαν ανησυχία, για τις κακές επιδόσεις της Ελλάδας στην επίτευξη των στόχων από το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης. Οι διεθνείς δανειστές φοβούνται ότι μετά τις εκλογές η Αθήνα θα στραφεί μακρυά από το οικονομικό πρόγραμμα.

Ο Πολ Τόμσεν εξέφρασε τη στήριξη για την διάσωση της Ελλάδας, αλλά πέρασε το μήνυμα ότι θα πρέπει να βελτιωθεί σε σύγκριση με το 2011. Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανταγωνιστικότητα και θα απαιτηθούν δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ο κος Τόμσεν ανέφερε ότι η Αθήνα θα πρέπει να στοχεύσει στην αύξηση εσόδων από τους φοροφυγάδες.

Ο Jacob Kirkegaard, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Peterson, δήλωσε ότι το ΔΝΤ δε θα διστάσει να κόψει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, εάν η κυβέρνηση αποτύχει στους στόχους της.

Πηγή: reuters.