Η Τουρκία αγοράζει την Ελλάδα!

  • Αναρτήθηκε: 22.3.12 -
Οι Έλληνες ζητούν από το νούμερο ένα εχθρό τους, την Τουρκία, βοήθεια για να διασωθεί! Για καιρό κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο, ότι οι αιώνιες αντιπαραθέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων για τα νησιά του Αιγαίου θα τερματίζονταν, όταν η μεγάλη, πλούσια και δυναμική Τουρκία θα αγόραζε τα νησιά της μικρής, φτωχής και συρρικνούμενης Ελλάδας.


Τώρα όμως οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν τους τούρκους επενδυτές να κάνουν ακριβώς αυτό!

"Οι τιμές είναι χαμηλές. Το 3% της Ελλάδας πωλείται". Με αυτές τις δηλώσεις δελεάζει ο Πάνος Πρωτοψάλτης, επικεφαλής του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα την Κωνσταντινούπολη, για να πείσει τους τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αυτό δεν είναι απόλυτα εθελοντική πράξη της Αθήνας, αλλά κάτι λιγότερο ή περισσότερο από εξαναγκασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να πωληθεί κρατική ιδιοκτησία αξίας 50 δις ευρώ, ώστε να μειωθούν τα χρέη της Ελλάδας. Μέχρι το 2015 πρέπει να εισπραχθούν 19 δις ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε 71.000 οικόπεδα από τα 3,4 δις τετραγωνικά μέτρα. Επιχειρήσεις ενέργειας, καζίνο, λιμάνια, αεροδρόμια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, μεταλλεία, αυτοκινητόδρομοι, τράπεζες και πολλά άλλα. Επίσης οι καλύτερες τοποθεσίες και ακίνητα σε 6.000 νησιά.

Υπάρχει ένας λόγος κατά τον οποίο οι Έλληνες διαφημίζονται τόσο έντονα στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα θέλουν να αποφύγουν ένα ξεπούλημα της χώρας στο εξωτερικό και προτιμούν να πουλήσουν σε ελληνικές εταιρίες, αλλά αυτές δεν έχουν καθόλου χρήματα και δε μπορούν να πάρουν καμία πίστωση από την Ελλάδα ή την ΕΕ. Έτσι τώρα στρέφονται στην Κωνσταντινούπολη, ώστε τούρκοι επενδυτές συνεργαζόμενοι με ελληνικές εταιρίες, να εξασφαλίσουν τις αγορές. Οι πιθανότητες να υπάρξουν τέτοιες συμφωνίες με την Τουρκία, είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τη δύσπιστη Δύση.

Πηγή: Welt