Το γερμανικό Focus ζητάει δημοψήφισμα για την Ελλάδα.

  • Αναρτήθηκε: 14.3.12 -
"Δημοψήφισμα τώρα ή ποτέ" είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου του γερμανικού Focus. Με ένα επιθετικό τόνο γράφει ότι η πολιτική εξαφάνισε τα πρώτα δις, για την υποτιθέμενη σωτηρία του ευρώ. Τώρα προτείνει να αποφασίσουν οι γερμανοί φορολογούμενοι για τα γιγάντια ποσά που θα έρθουν.



"Στην πραγματικότητα δε θα έπρεπε να μας κοστίσουν ούτε ένα σεντ όλα αυτά τα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και ΣΙΑ. Εδώ και 2 χρόνια οι πολιτικοί μας λένε ότι πρόκειται για αθώες εγγυήσεις ή πιστώσεις και αν όλα πάνε καλά η Γερμανία όχι μόνο θα πάρει πίσω τα χρήματα της, αλλά θα κερδίσει και από τους τόκους".

Και συνεχίζει γράφοντας, "Οι υπερχρεωμένες χώρες του Νότου θα χρειάζονται συνεχώς φρέσκο χρήμα. Για να μην αναφέρουμε ότι τα παλιά δάνεια δε θα μπορέσουν ποτέ να τα αποπληρώσουν. Μπορεί να χάσουμε το 100%. Η καλύτερη απόδειξη είναι το σημερινό κούρεμα της Ελλάδας. Χαρίζουμε (οι γερμανοί φορολογούμενοι) δισεκατομμύρια με νέα δάνεια, εκ των οποίων μάλλον δε θα δούμε ούτε ένα σεντ πίσω".

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει συνεχώς να μη δοθούν επιπλέον χρήματα για διάσωση σε οποιαδήποτε χώρα του Νότου χωρίς την έγκριση των γερμανών φορολογούμενων "Όχι χωρίς εμάς".

Πηγή: focus