Εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους έλληνες εργαζόμενους.

  • Αναρτήθηκε: 14.3.12 -
Αυτές τις μέρες περιοδεύουν έλληνες συνδικαλιστές σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας, για να ενημερώσουν την κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες εργαζόμενοι. Όπως υποστηρίζουν, η κρίση δεν είναι ελληνική και τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα θα αποτελέσουν το πρότυπο της ΕΕ.


Την πρωτοβουλία των εκδηλώσεων συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανέλαβε η ελληνική ομάδα Real Democracy Now και στηρίζεται από τα συνδικάτα IG Metall, των δημοσίων υπαλλήλων (Ver.di) και το ίδρυμα Ρόζα Λούξενμπουργκ στις πόλεις του Βερολίνου, του Λίμπεκ, του Αμβούργου και του Ανόβερου.

Η πρώτη εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε χτες και συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, τα οποία άκουσαν και συζήτησαν με τους έλληνες συνδικαλιστές. Στην εκδήλωση δεν υπήρξε η εμφανής συμμετοχή του μέσου Γερμανού.

Όπως δήλωσε ο απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Παναγιώτης Κατσαρός, "Αυτό που περιμένουμε να καταλάβει ο γερμανός πολίτης, είναι ότι δεν είμαστε ο λαός που περιμένει να φάει τα χρήματα και τα μεροκάματα του και ότι είναι οι κυβερνήσεις μας που έχουν δημιουργήσει αυτό το μπάχαλο. Το μόνο που ζητάμε, είναι να μας στηρίζει και να πιέσει την κυβέρνηση του για να βρεθεί μια λύση".

Περισσότερα εδώ: dw