Εργασία μέχρι τα 75+ για μια αξιοπρεπή σύνταξη

  • Αναρτήθηκε: 25.4.12 -
Το Ινστιτούτο Πολιτικής Συντάξεων του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί ότι οι μεγάλοι εργαζόμενοι δεν αποταμιεύουν αρκετά για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Οι 50ρηδες θα αναγκαστούν να εργαστούν 11 χρόνια περισσότερο..δηλαδή οι εργαζόμενοι θα φτάσουν ηλικίες άνω των 75 χρονών..


Η έρευνα του Ινστιτούτου διαπίστωσε ότι το 45% των ατόμων ηλικίας άνω των 50 ετών, θα πρέπει να εργαστεί 11 χρόνια επιπλέον μετά την ηλικία συνταξιοδότησης αν θέλει να ζήσει άνετα γηρατειά.

Η διευθύντρια του Ινστιτούτου, Niki Cleal, δήλωσε ότι "Τις τελευταίες 3 δεκαετίες το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί δραματικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα πρέπει να αποταμιεύουν περισσότερα χρήματα και να δουλεύουν περισσότερο, αν θέλουν να έχουν ένα επαρκές συνταξιοδοτικό εισόδημα".

Το βρετανικό συνταξιοδοτικό σύστημα έχει το μεγαλύτερο χάσμα συντάξεων στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ενθαρρύνει τους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να διατηρούν εργαζομένους μεγαλύτερης ηλικίας και να τους παρέχουν επαρκή κατάρτιση για όσους το έχουν ανάγκη...

Ξεχάστε τα ΚΑΠΗ και τα καφενεία...Δουλειά!!

Πηγή: telegraph