Πολιτική ντροπή η αυτοκτονία του συνταξιούχου

  • Αναρτήθηκε: 5.4.12 -
Η αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα θα αφήσει την κληρονομιά της στην Ελλάδα. Η Guardian γράφει ότι αυτός ο φοβερός θάνατος δείχνει το ανθρώπινο κόστος της λιτότητας. Δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θάνατος που προέρχεται από την οικονομική κρίση.


Ο επίσημος αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα έχει διπλασιαστεί από τότε που ξέσπασε η κρίση. Η Ελλάδα συνήθιζε να έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας. Ο Δημήτρης Χριστούλας είναι ένα σύμβολο όλων εκέινων που έχασαν τη ζωή τους λόγω κρίσης.

Τα μάτια των πολιτικών βρίσκονται στις επικείμενες εκλογές, ενώ μουρμουρίζουν για αλληλεγγύη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αυτός ο θάνατος μπορεί να γίνει η αρχή μιας μεγαλύτερης εξέγερσης. Η κυβέρνηση όμως έχει καταστήσει σαφές ότι, μεγάλης κλίμακας διαμαρτυριών δε θα γίνεται ανεκτή. Αυτό φάνηκε στη χτεσινή βίαιη καταστολή των διαδηλωτών στο Σύνταγμα, όπου μια δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ.

Το σημείωμα της αυτοκτονίας τελειώνει με ένα κάλεσμα στα όπλα. Αναφέρεται στην κυβέρνηση ως "Κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου" και προβλέπει μια μέρα, οι μελλοντικοί νέοι θα κρεμάσουν ανάποδα στο Σύνταγμα τους προδότες, όπως οι Ιταλοί απαγχόνισαν το δικτάτορα Μουσολίνι.

Περισσότερα για την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα εδώ.

Άρθρο της  στην guardian