Βίαια επεισόδια στην Αθήνα μετά την αυτοκτονία του συνταξιούχου (video)

  • Αναρτήθηκε: 5.4.12 -
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται για την τραγική αυτοκτονία του 77-χρονου συνταξιούχου λόγω των χρεών του. Το σύνταγμα πλημμύρισε από εξοργισμένο κόσμο για την άθλια κοινωνική κατάσταση που ανάγκασε τον συνταξιούχο να αυτοκτονήσει.


Ο κατακερματισμός των συντάξεων από τα σκληρά μέτρα λιτότητας αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος της χώρας. Μέσα σε λίγες ώρες από την αυτοκτονία του 77-χρονου, πολίτες δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο μνημείο στο δέντρο που άφησε την τελευταία του πνοή, αφήνοντας σημειώματα. Ένα από αυτά έγραφε: "Ήταν μια δολοφονία, όχι αυτοκτονία".

Αργότερα συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 διαδηλωτές και ξέσπασαν βίαια επεισόδια με την αστυνομία. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, έριχνε πίσω τις πέτρες και χτυπούσε αδικαιολόγητα πολίτες, όπως συνηθίζει.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εξέδωσε δήλωση για το θάνατο του 77-χρονου λέγοντας "Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας θα πρέπει όλοι μας, το κράτος και οι πολίτες, να υποστηρίξουμε τα άτομα που είναι απελπισμένα".

Τα ξένα μέσα κάνουν λόγο για όλο και περισσότερη κατάθλιψη και αυτοκτονίες. Παρά την οικονομική βοήθεια, δε διαφαίνεται αποκλιμάκωση της κατάστασης. Μέχρι το τέλος του 2012 η ελληνική οικονομία θα έχει χάσει το ένα πέμπτο της δύναμής της. Για το 2013 υπάρχουν μικρές ελπίδες. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα προβλέπεται να συρρικνωθεί και πάλι.

Αδικαιολόγητη βία αστυνομικών κάνει το γύρο του κόσμου.

Αστυνομικός χτυπάει βίαια μια ρεπόρτερ μπροστά στην κάμερα.

Περισσότερα εδώ και εδώ
Πηγές: telegraphspiegel