Bild: Με το χαιρετισμό του Χίτλερ στη βουλή

  • Αναρτήθηκε: 4.5.12 -
Άρθρο της Bild αναφέρει την ανησυχία της Ευρώπης για το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής. "Τάσσονται κατά των ξένων, σηκώνουν το χέρι και χαιρετούν όπως ο Χίτλερ και προκαλούν φόβο στην Αθήνα"..


Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν αναφέρει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες στην Αθήνα έχουν τεκμηριωθεί 63 βίαιες επιθέσεις σε αλλοδαπούς.

Ένας φίλος του Adam Fekry από το Μπαγκλαντές ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.. "Θέλω να φύγω το συντομότερο δυνατό", είπε αφού έχει νιώσει το αδυσώπητο μίσος. Οι οπαδοί της άκρας δεξιάς έχουν να πουν μια διαφορετική ιστορία.

Ένας υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης, είπε στη Bild: "Υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι εδώ και μας παίρνουν τις δουλειές. Μόνο εμείς μπορούμε να παράσχουμε ασφάλεια, απλά υπερασπιζόμαστε μόνο".

Ο αρχηγός του κόμματος, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία στη Bild: "Εμείς αμυνόμαστε ενάντια στις επιθέσεις. Πρόκειται για υπεράσπιση της χώρας κατά των παράνομων μεταναστών. Βλέπουμε το δικό μας Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα. Αυτοί οι μετανάστες πρέπει να βγουν από τη χώρα".

Στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα προβλήματα με τους παράνομους μετανάστες είναι μεγαλύτερα, το κόμμα κέρδισε περισσότερο από 20% στις δημοσκοπήσεις. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βοηθούν τους ανθρώπους δίνοντας κουπόνια τροφίμων και συνοδεύοντας ηλικιωμένους στις τράπεζες ή στους γιατρούς. Σύμφωνα με αναφορές, οι κάτοικοι διαθέτουν τους αριθμούς τηλεφώνων των μελών και μπορούν να τους καλέσουν όταν νιώσουν ανασφάλεια και φόβο από τους μετανάστες.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ανησυχούν, ότι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη βουλή θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Ο Έλληνες εμπειρογνώμονας Γιώργος Χατζημαρκάκης δήλωσε στη Bild ότι, η μέθοδος που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή θυμίζει την περίοδο της Βαϊμάρης.

Δείτε επίσης:

Ναζιστική νύχτα για την Ελλάδα

Η οργή του έθνους στέλνει τη Χρυσή Αυγή στη βουλή
Σοκ στη συνέντευξη της Χρυσής Αυγής - όλοι όρθιοι


Πηγή: bild