Προπαγάνδα και ανοησίες τα περί εξόδου της Ελλάδας

  • Αναρτήθηκε: 15.5.12 -
Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απορρίπτουν τις συζητήσεις εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τες ως προπαγάνδα και ανοησίες. Τόνισαν όμως ότι η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί του όρους του προγράμματος της διάσωσης..


Εάν η Ελλάδα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση υπογράψει το πρόγραμμα διάσωσης, τότε είναι πιθανό να μαλακώσουν κάποιοι από τους στόχους.

Ο πρόεδρος των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Jean-Claude Juncker, δήλωσε "Εγώ δεν το οραματίζομαι, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ. Αυτά είναι ανοησίες και προπαγάνδα".

"Η έξοδος της Ελλάδας δεν ήταν το θέμα της σημερινής συζήτησης. Απολύτως κανένας δεν υποστήριξε αυτό το πράγμα. Αλλά ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί".

"Χρειαζόμαστε μια ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι είναι πλήρως δεσμευμένη με το πρόγραμμα και στη συνέχεια αν υπάρξουν εξαιρετικές περιστάσεις, δεν αποκλείεται η δυνατότητα να συζητήσουμε αυτό το θέμα".

Πηγή: reuters