Γερμανία: Το κόμμα των Πειρατών

  • Αναρτήθηκε: 25.5.12 -
Το κόμμα των Πειρατών στη Γερμανία εξελίχθηκε από μια μικρή ομάδα hackers, σε σημαντική δύναμη σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα. Οι Πειρατές θα μπορούσαν να αλλάξουν ουσιαστικά τη γερμανική πολιτική..


Ο πρόεδρος των Πειρατών της Γερμανίας είναι ήδη εξοικειωμένος με τις σκληρές συνθήκες της πολιτικής και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται.

Ο Michel Friedman της Χριστιανοδημοκρατικής κεντροδεξιάς, κατηγόρησε τους Πειρατές ότι παρέχουν ένα πολιτικό σπίτι για Ναζί, ρατσιστές και αντισημίτες. Επίσης δήλωσε ότι "Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον εαυτό σας. Οι Πειρατές δε θα έπρεπε να υπάρχουν".

Οι κατηγορίες αυτές απορρέουν από το γεγονός ότι κάποια μέλη του Πειρατικού κόμματος ήταν κάποτε μέλη στο ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και επειδή είχαν κάνει κάποιες εξαιρετικά αμφιλεγόμενες δηλώσεις σχετικά με τον Τρίτο Ράιχ.


Οι Πειρατές έχουν ως στόχο να θεσπίσουν νέους κανόνες και ένα νέο τρόπο άσκησης πολιτικής. Αλλά παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα. Το σύστημα τους πολεμά και είναι ευγνώμων στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, με κάποια από τα μέλη τους να έχουν μια δεξιά ριζοσπαστική άποψη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Πειρατές θα λάβουν πάνω από το 13% των ψήφων αυτή την Κυριακή. Σχεδόν ένας στους τρεις Γερμανούς σκέφτεται να ψηφίσει τους Πειρατές. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Οι Πειρατές δίνουν την ελπίδα ότι η πολιτική θα μπορούσε να γίνει καλύτερη απ ότι είναι.

Ο Γερμανικός λαός είναι πολύ απογοητευμένος με τις συνήθεις πολιτικές και λαχταρά κάτι διαφορετικό. Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται πλέον συμβατικούς πολιτικούς. Ο λαός θέλει να γνωρίζει τι συμβαίνει και γιατί, καθώς θέλει να συμμετέχει και να εκφράσει τη γνώμη του. Αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο πόλο έλξης στο κόμμα των Πειρατών. Η διαφάνεια και η συμμετοχή είναι το μεγαλύτερο όπλο τους.

Τα εργαλεία των Πειρατών είναι το διαδίκτυο και ο υπολογιστής, τα οποία τα χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν τις πολιτικές τους. Για να κατανοήσετε τους Πειρατές, είναι σημαντικό να κατανοήσετε το πως επικοινωνούν μεταξύ τους.

Πηγή: spiegel