"Βιομηχανία 4.0" :Πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας εξαφανίζονται εξαιτίας της.

"Βιομηχανία 4.0": Ο νέος συνεργάτης στην εργασία δεν είναι απαραίτητο να είναι ένας άνθρωπος. Στη βιομηχανία, τα ρομπότ κερδίζουν έδαφος.
Σύμφωνα με μια μελέτη, η πρόοδος της "ψηφιακής επανάστασης" θα κοστίσει πολύ περισσότερες
νέες θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν. Αυτό θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Η πρόοδος του ψηφιακού κόσμου στα εργοστάσια και στα γραφεία θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας μέχρι το 2020, σύμφωνα με τη μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση ("Βιομηχανία 4.0") θα δημιουργήσει στις μεγάλες ανεπτυγμένες και αναδυόμενες οικονομίες περίπου 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας περιττές, αλλά την ίδια στιγμή, μόνο περίπου 2 εκατομμύρια θέσεις με τις νέες απαιτήσεις, σύμφωνα με τη μελέτη.

Αυτό βασίστηκε σε μια έρευνα για τη χάραξη στρατηγικής σε διευθυντές και υπεύθυνους σε εννέα κλάδους σε 15 οικονομίες κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, Κίνας, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και της Ιαπωνίας.

Τα κράτη πρέπει να προετοιμαστούν καλύτερα για την "Βιομηχανία 4.0"

Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των ρομπότ και των εκτυπωτών 3-D, η γενετική μηχανική και η βιοτεχνολογία και η νανοτεχνολογία θα «προκαλέσουν ριζικές αλλαγές όχι μόνο στα επιχειρηματικά μοντέλα, αλλά και στην αγορά εργασίας.

0 σχόλια: