Η Microsoft λέει ότι οι νέοι επεξεργαστές θα εργάζονται μόνο με τα Windows 10.

Σύντομα, όταν αγοράζετε ένα νέο υπολογιστή, δεν θα υποστηρίζει πλέον η Microsoft τα
Windows 7 ή 8. Ανακοίνωσε μια αλλαγή στην πολιτική στήριξης και στα σχέδιά της είναι, ότι δεν θα επιτρέψει μελλοντικές ενημερώσεις για παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, και οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες PC με τις τελευταίες γενιών επεξεργαστών της Intel, της AMD, και της Qualcomm θα χρειαστεί να χρησιμοποιούν τα Windows 10.

Δεν είναι συνηθισμένο για παλιούς υπολογιστές να υπολείπονται των ελάχιστων απαιτήσεων ενός ολοκαίνουργιου λειτουργικού συστήματος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, συμβαίνει το αντίθετο. Η Microsoft και οι συνεργάτες της δεν θέτουν σαν αναγκαίο το νέο υλικό να υποστηρίζει τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Τα παλιά λειτουργικά συστήματα, στην καλύτερη περίπτωση, απλώς θα στερηθούν τις τελευταίες ενημερώσεις. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να μη λειτουργούν σωστά.

"Πηγαίνοντας προς τα εμπρός, καθώς εισάγονται νέες γενιές πυριτίου, που θα απαιτήσουν την πιο πρόσφατη πλατφόρμα των Windows εκείνη την εποχή για την υποστήριξη," σημείωσε η Microsoft σε μια ανακοίνωση σε ένα blog που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. "Τα Windows 10 θα είναι η μόνη υποστηριζόμενη πλατφόρμα των Windows για την επερχόμενη 'Kaby Lake' της Intel, Qualcomm την επερχόμενη " 8996 "  και την επερχόμενη AMD," Bristol Ridge"».

Αυτή η νέα πολιτική δεν σημαίνει ότι τα Windows 7 και 8.1 δεν θα υποστηρίζονται πλέον σε γενικές γραμμές. Τα δύο λειτουργικά συστήματα, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις μέχρι τη 14η, Ιανουαρίου του 2020 και 10 Ιανουαρίου του 2023, αντίστοιχα. Αλλά αυτό είναι μόνο αν είστε με τη χρήση υλικού που είναι σύγχρονη με αυτά τα λειτουργικά συστήματα.

Για τους σημερινούς ιδιοκτήτες των υπολογιστών, η λεπτομέρεια πρέπει να σημειωθεί είναι, ότι η τρέχουσα, η έκτη γενιά των επεξεργαστών της Intel, γνωστή ως Skylake, είναι η πρώτη που δεν θα υποστηρίξει οποιαδήποτε από τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. (η Intel και η Microsoft λένε ότι η πλατφόρμα των Windows 10 έχει σχεδιαστεί η μια για την άλλη.( Η Microsoft σήμερα εισάγει σταδιακά αυτή την πολιτική).

Για όλους τους σημαντικούς εταιρικούς πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι συχνά υστερούν σε hardware και σε ενημερωμένο λογισμικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα, η Microsoft λέει ότι θα πρέπει θα διατηρεί μια λίστα με τα εγκεκριμένα συστήματα Skylake που θα είναι εγγυημένα για να έχουν τα Windows 7 και 8.1 και που θα έχουν υποστήριξη έως τις 17 Ιουλίου του 2017. Αυτό δίνει στις επιχειρήσεις μια περίοδο χάριτος 18 μηνών για να αγοράσουν σύγχρονο υλικό και για τους εργαζόμενους πριν από τη δέσμευση τους για την εφαρμογή της αναβάθμισης σεWindows 10.

Μετά την περίοδο χάριτος, μόνο "οι πιο κρίσιμες ενημερώσεις ασφάλειας των Windows 7 και Windows εκδόσεις 8.1 θα κυκλοφορήσουν ώστε να μην διακινδυνεύει η αξιοπιστία ή η συμβατότητα της πλατφόρμας των Windows 7 / 8.1 σε άλλες συσκευές." Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, φυσικά, θα αγοράσουν ακόμα παλαιότερο υλικό υπολογιστή που δεν χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Intel Skylake ή άλλων σύγχρονων επεξεργαστών ή την τελευταία γενιά των υποστηριζόμενων επεξεργαστών Intel, γνωστή ως Broadwell και αυτοί οι επεξεργαστές είναι ακόμα ευρέως διαθέσιμοι.

Η αλλαγή πολιτικής δεν κάνει μόνο τους εταίρους του hardware της Microsoft ευτυχείς, δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι για να αναπτύξουν τόσες δαπανηρές ενημερώσεις λογισμικού για προηγούμενες εκδόσεις των Windows, αλλά βοηθά επίσης τη Microsoft για την υιοθέτηση της έκδοσης των Windows 10. Η εταιρεία βλέπει το λειτουργικό σύστημα σαν τη "τελική" έκδοση των Windows." Είναι πλέον μια υπηρεσία, δεν είναι ένα προϊόν, και αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει καλύτερα αυτό. Υπάρχει μόνο μία τρέχουσα έκδοση των Windows, η Microsoft και ενώ θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην κληρονομιά του υλικού της, δεν θα πρέπει να δαπανεί πόρους για να βοηθήσει τους χρήστες να αποστασιοποιηθούν από τις τελευταίες και καλύτερες εκδόσεις.
Σχετικά θέματα:  
Ανακοινώσεις της Microsoft για τα προϊόντα της

0 σχόλια: