Ποιος θα σώσει την Ελλάδα;

  • Αναρτήθηκε: 7.5.12 -
Το προφίλ του Σαμαρά σκιαγραφείται από την γερμανική εφημερίδα  Süddeutsche Zeitung. Ο αρθρογράφος τον αποκαλεί στρεψολαίμη και αναρωτιέται αν οι Έλληνες ξέχασαν ότι ήταν αηδιασμένοι με τη διαφθορά, όταν έδιωξαν τη ΝΔ το 2009..


"Ένα είναι σαφές. Από αυτές τις εκλογές προέκυψαν πολιτικοί νάνοι, ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλο που θα συρρεύσει στο κοινοβούλιο".

"Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, ο Σαμαράς θα αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού. Αλλά γιατί αυτός; Αποτελεί το αίνιγμα αυτών των εκλογών που ήταν κάτι σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα 2 μεγάλα κόμματα, ένα εκ των οποίων είναι η ΝΔ".

"Ξέχασαν οι Έλληνες ότι ήταν η ΝΔ, που από το 2004 μέχρι το 2009, ήταν το κόμμα που ανέβασε το δημοσιονομικό χρέος από 5% σε 15%; Ξέχασαν οι Έλληνες ότι το 2009 ήταν αηδιασμένοι από τη διαφθορά και έδιωξαν το κόμμα από την εξουσία;".

Η πολιτική ειρήνη στην Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Η γεμάτο μίσος Χρυσή Αυγή είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Ο νεαρός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται σαν λευκός ιππότης, δίνοντας όρκο να μη πληρώσει ούτε δεκάρα από το χρέος της Ελλάδας. Ποιος όμως θα πληρώσει τις συντάξεις και θα κρατήσει τα νοσοκομεία και τα σχολεία ανοιχτά; Αυτά δεν τα αποκαλύπτει.

Πηγή: dw