Αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης από το Σαμαρά

  • Αναρτήθηκε: 7.5.12 -
Η πρώτη προσπάθεια να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση κατέρρευσε σε λιγότερο από μια μέρα μετά τις εκλογές σοκ. Αυτό αφήνει ανοιχτά ερωτήματα για την ικανότητα της χώρας να αποτρέψει την πτώχευση και να παραμείνει στο ευρώ...


Οι Έλληνες εξοργίστηκαν από τους όρους της διεθνούς διάσωσης, που έχουν μειώσει τους μισθούς, αύξησαν την ανεργία στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρώπης και προκάλεσαν ένα κύμα αυτοκτονιών.

Ο αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσπάθησε σήμερα να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από εντολή του Κάρολου Παπούλια. Οι προσπάθειές του απορρίφθηκαν από τα αντι-μνημονιακά κόμματα που επωφελήθηκαν από τον πολιτικό σεισμό, σπέρνοντας τον τρόμο σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

"Ήταν αδύνατο", δήλωσε ο Σαμαράς στους δημοσιογράφους. Το μπαλάκι περνάει τώρα στον Συνασπισμό της Αριστεράς με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα.

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στο Reuters, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεμείνει από μετρητά μέχρι το τέλος του Ιούνη, αν δεν υπάρξει κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί τη νέα δόση της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο Τσίπρας είπε ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια αριστερή κυβέρνηση, παρόλο που δε φαίνεται να έχει τους αριθμούς. Ο Τσίπρας θα λάβει μια τριήμερη εντολή την Τρίτη.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ταρακούνησε τους επενδυτές, στέλνοντας το ευρώ στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών, βρίσκοντας ασφάλεια στα γερμανικά προθεσμιακά ομόλογα και χτύπησαν τιμές ρεκόρ.

Πηγή: reuters