Η Merkel στην Αθήνα

  • Αναρτήθηκε: 8.10.12 -
Η Merkel έρχεται στην Αθήνα χωρίς χρήματα, χωρίς να θέλει να υποσχεθεί τίποτα στους Έλληνες και απειλείται με οργισμένη υποδοχή, σχολιάζει ο γερμανικός τύπος..



Τα μέτρα προστασίας για την υποδοχή της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα είναι δρακόντια, αφού η κυβέρνηση προετοιμάζει 7000 αστυνομικούς από όλες τις περιοχές της Ελλάδας για να συγκεντρωθούν στην Αθήνα.

Ο θυμός των Ελλήνων βράζει λόγω των οικονομικών απαιτήσεων που θέτει η κυβέρνηση. Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας έχουν ανακοινώσει τρίωρη στάση εργασίας και μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, γράφει το Spiegel.

Η Frankfurter Allgemaine Zeitung διερωτάται γιατί ο Σαμαράς αποκαλεί την επίσκεψη ρουτίνας της Μέρκελ ως "πολύ θετική εξέλιξη" και  γιατί χιλιάδες αστυνομικοί θα κρατήσουν τους αγανακτισμένους μακριά από τη Μέρκελ; Μυστικός θα παραμείνει όμως ο λόγος για τον οποίο η Καγκελάριος επιλέγει να επισκεφτεί τη μητέρα της ευρωκρίσης αυτή τη δεδομένη στιγμή, κάτι το οποίο απέφευγε για πολύ καιρό.

Η γερμανική Financial Times δε μπορεί να κατανοήσει το λόγο για τον οποίο η Μέρκελ δεν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα την περίοδο που είχε ξεσπάσει η κρίση, παίρνοντας τέτοιες διαστάσεις που απειλούν το σύνολο της ευρωζώνης. Τώρα επιτέλους διορθώνει το λάθος της και επισκέπτεται την Αθήνα  για να δείξει στους Έλληνες ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Αυτό το ταξίδι θα είναι το πιο δύσκολο της θητείας της.

Η Bild αναφέρει ότι "Κανονικά οι Έλληνες θα έπρεπε να προετοιμάζονται για την επίσκεψη της Μέρκελ με αφίσες και γερμανικά σημαιάκια, καθώς κανείς δε βοηθά τη χώρα με χρήματα και εγγυήσεις όσο η Γερμανία".
Δείτε επίσης:
Διαδήλωση ενάντια στη Μέρκελ
Μέτρα ασφαλείας που θύμιζαν Αφγανιστάν