Έρευνα για την ξενοφοβία στη Γερμανία

  • Αναρτήθηκε: 19.4.13 -
Ξενοφοβία
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Leipzig, οι Γερμανοί γίνονται ολοένα και περισσότερο ξενοφοβικοί. Η νέα και αυξανόμενη τάση των Γερμανών διαπιστώθηκε με ενδείξεις.


Στην έρευνα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να συμφωνήσουν σε ποιο βαθμό συμφωνούν με ορισμένες ξενοφοβικές τάσεις, όπως οι εξής:

"Ο μόνος λόγος για τον οποίο έρχονται οι μετανάστες στη Γερμανία, είναι για να επωφεληθούν από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας" - Το 36% συμφώνησε!

"Όταν δεν υπάρχει δουλειά, οι μετανάστες θα πρέπει να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους" - Το 33% συμφώνησε.!

"Ο Ναζισμός έχει επίσης και θετικές πτυχές" - Το 11% συμφώνησε!

Αυτά τα ευρήματα δείχνουν μια ανησυχητική τάση ξενοφοβισμού. Η τάση της γερμανικής ξενοφοβίας γίνεται πιο έντονη στα 9 κράτη της Πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου οι μισαλλοδοξίες των νέων έχουν αυξηθεί κατά την τελευταία δεκαετία.

Για την εξήγηση αυτού του φαινομένου υπάρχουν 2 υποθέσεις:

1) Οι κάτοικοι της Πρώην Ανατολικής Γερμανίας έχουν λιγότερη επαφή με ξένους. Μόνο το 29% από αυτούς έχουν γείτονες, οι οποίοι είναι μετανάστες, σε σύγκριση με το 61% της Δυτικής Γερμανίας.

2) Η αύξηση της ξενοφοβίας πιθανόν να συνδέεται με την ανεργία, καθώς στην Ανατολική Γερμανία αγγίζει το 11,4%, ενώ στη Δυτική φτάνει μόλις το 6,3%.