Οι γυναίκες γνωρίζουν από πολιτική;

Γυναίκες και πολιτική
Για τις γυναίκες, η επίτευξη της ισότητας των ευκαιριών στην κοινωνία δε σημαίνει ότι κερδίζουν έδαφος στον τομέα της πληροφόρησης, σε σχέση με ένα άνδρα. Σε μια έρευνα που διεξήχθη σε 10 χώρες τονίστηκε το εξής παράδοξο..


Η έρευνα διεξήχθη σε 10 χώρες από το Economic and Social Research Council και το δείγμα των πολιτών που συμμετείχε, ρωτήθηκε για διάφορα θέματα με ποικίλο περιεχόμενο.

Η έρευνα έδειξε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στη γνώση για τα πολιτικά ζητήματα. Στη Νορβηγία για παράδειγμα, όπου η ισότητα των φύλων αποτελεί καύχημα, εντοπίστηκαν τα παρακάτω:


  • Η συχνότητα κατά την οποία οι πολίτες παρακολουθούν ειδήσεις παίζει μεγάλο ρόλο στην ανισότητα μεταξύ των φύλων. Η ενημέρωση μέσω εφημερίδας ή τηλεόρασης τείνει να είναι αρσενική δραστηριότητα.
  • Η ηλικία είναι ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας. Το ωραίο φύλο αποκτά γνώση στην πολιτική πολύ αργότερα σε σχέση με τους άνδρες, λόγω του περιορισμένου χρόνου και επειδή προτιμάει να περνάει τον ελεύθερο χρόνο με την οικογένεια.
  • Στις ερωτήσεις multiple choice οι γυναίκες συνηθίζουν να απαντούν "Δεν ξέρω".

0 σχόλια: