Πήγαν δικαστικά επειδή είχαν πολλούς αλλοδαπούς συμμαθητές

μαθητής στην τάξη
Μια ασυνήθιστη δίκη εξελίχθηκε στο δικαστήριο του Βερολίνου με τους δικηγόρους τριών μαθητών να υποστηρίζουν ότι, πολλοί αλλοδαποί μαθητές προκαλούν δυσμενή ακαδημαϊκά αποτελέσματα..


Το πιο περίεργο αυτής της δίκης ήταν ότι την συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσαν τρεις ξένοι μαθητές. Η ιστορία αυτής της υπόθεσης ξεκίνησε όταν το 2012 δυο Τούρκοι μαθητές γυμνασίου και μια μαθήτρια από την Αραβία απέτυχαν στις σχολικές εξετάσεις. Το σχολείο βρισκόταν στο Neukölln, μια περιοχή στο Βερολίνο με τα υψηλότερα επίπεδα μετανάστευσης στη Γερμανία.

Οι γονείς των μαθητών υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο σχολείο έφταιγε για την αποτυχία των 3 μαθητών στις εξετάσεις, γιατί στην τάξη των παιδιών τους το 63% ήταν αλλοδαποί. Ο μέσος όρος της χώρας βρίσκεται στο 13%, εξού και η προσφυγή στα δικαστήρια.

Ωστόσο η προσφυγή αυτή απορρίφθηκε από το δικαστήριο, κρίνοντας ότι τα σχολεία έχουν πλήρη αυτονομία στη λήψη αποφάσεων διαμοιρασμού των μαθητών χωρίς καμία υποχρέωση στην εξασφάλιση ενός ενιαίου ποσοστού αλλοδαπών μαθητών. Επίσης οι δικαστές έκριναν ότι το μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών μαθητών δεν μπορεί να αποτελεί την αιτία της αποτυχίας των τριών μαθητών, διότι σε άλλες τάξεις με λιγότερους ξένους βρέθηκαν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα!

0 σχόλια: