Αποκαλυπτικό άρθρο του Guardian για τη Χρυσή Αυγή και τη ΝΔ

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής
Ένα χρόνο πριν η Guardian είχε προειδοποιήσει για τη ρατσιστική βία, αλλά η ελληνική κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας, αντί να λάβει δράση, απείλησε την εφημερίδα για τις αποκαλύψεις...


Η αλλαγή της στάσης των αρχών μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν δραματική. Και όμως οι ίδιες ακριβώς αρχές είχαν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής εδώ και χρόνια!

Η ρατσιστική βία στην Ελλάδα είχε αναφερθεί ευρέως από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και από τον επίτροπο της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά οι νομικές αρχές ήταν απρόθυμες να αναλάβουν δράση. Ο αντιρατσιστικός νόμος πολύ πρόσφατα είχε απορριφθεί από το κοινοβούλιο και πιο συγκεκριμένα από τη Νέα Δημοκρατία. Άμεση συνέπεια ήταν η ατιμωρησία των δραστών για ρατσιστικές επιθέσεις.

Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, ο Υπουργός Δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας, επέμενε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής, απειλώντας την εφημερίδα Guardian για τις αναφορές ότι αστυνομικοί βασάνιζαν αντιφασίστες. Ωστόσο μετά τη δολοφονία του Φύσσα ο Δένδιας αναγκάστηκε να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με αυτές τις αναφορές. Το αποτέλεσμα ήταν να απολυθούν ή να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα ανώτεροι αξιωματικοί.

Μερικά από τα ερωτήματα που γεννώνται είναι: Γιατί οι αρχές δεν είχαν παρέμβει νωρίτερα; Γιατί το κάνουν τώρα; Μήπως επειδή δολοφονήθηκε ένας Έλληνας;

Η Χρυσή Αυγή έπρεπε να είχε χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση εδώ και πολύ καιρό, όπως γίνεται αυτόματα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αρκετοί Ευρωπαίοι πολιτικοί είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, με αρκετούς να υποδηλώνουν ότι αν η Ελλάδα δεν αντιμετωπίσει τους Νεο-Ναζί δε θα πρέπει να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα κάποιοι ανώτεροι πολιτικοί της δεξιάς και κάποιοι πολιτικοί σχολιαστές που υποστηρίζουν τη ΝΔ έκαναν αναφορά για ενδεχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με τους Νεο-Ναζί!!!

Κάτι που εξοργίζει είναι ότι ΝΔ άρχισε να παρουσιάζει την αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα ως ένα από τα δυο άκρα, παρόλο που η αριστεροί είχαν αντισταθεί στο ναζισμό όλα αυτά τα χρόνια! Αυτή η ανιστόρητη και ηθικά διεστραμμένη "θεωρία των δυο άκρων", είχε ως στόχο να σπείρει το φόβο και να απομακρύνει τους ανθρώπους μακρυά από αριστερές οργανώσεις και λαϊκών κινημάτων που αντιστέκονται στις νεοναζιστικές επιθέσεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τώρα ελπίζουν ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θα προσελκύσει τους ψηφοφόρους της στο φυσικό τους χώρο..

Η διάλυση της Χρυσής Αυγής κρύβει κάποια παράδοξα.
Ο Βύρων Πολύδωρας, πρώην Υπουργός της ΝΔ, είχε παροτρύνει μια συμμαχία με τη Χ.Α.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το Μάρτιο του 2012 είχε δηλώσει ότι "Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες και θα τους γυρίσουμε πίσω". Για να κρατήσει το λόγο του ξεκίνησε την ειρωνικά ονομαζόμενη φιλόξενη επιχείρηση "Ξένιος Δίας" και δημιούργησε στρατόπεδα κράτησης λαθρομεταναστών, επονομαζόμενα ως "κέντρα κράτησης".

  • Η ίδια κυβέρνηση κατάργησε το 2010 τον ελληνικό νόμο για την ιθαγένεια, όπου προσέφερε το δυνητικό δικαίωμα της ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.
  • Η κυβέρνηση και οι αρχές ποινικοποίησαν τους ασθενείς με HIV και τους ναρκομανείς.
  • Δίωξε τους αναρχικούς και τους αντιφασίστες.
  • Μείωσε μισθούς και συντάξεις.
  • Είδε την ανεργία των νέων να εκτοξεύεται πάνω από το 60%.
  • Έκλεισε νοσοκομεία.
  • Πίεσε τα πανεπιστήμια μέχρι το σημείο της κατάρρευσης.
Αλλά το πλέον παράδοξο της διάλυσης της Χρυσής Αυγής είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση απειλεί τη δημοκρατία και ενδίδει φασισμό δίνοντας τα δικά της δημοκρατικά διαπιστευτήρια για τον δήθεν περιορισμό του εξτρεμισμού.

Η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικό κόμμα και συμμορία, όμως η απαγόρευση των πολιτικών κομμάτων αποδεικνύεται συχνά ως μια προβληματική και αναποτελεσματική ενέργεια. Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει, αλλά δε μπορεί να εξαλείψει τις φασιστικές ιδέες. Ο αντιφασισμός είναι ένας πολιτκός αγώνας για το είδος της ζωής που θέλουμε, είναι μια μάχη για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία δεν μπορεί να κερδίσει εάν δεν ηττηθεί η συστηματική αδικία της λιτότητας.

0 σχόλια: