Γιατί οι Γερμανοί ψήφισαν Μέρκελ;

Εκλογές στη Γερμανία
Όσο και να θέλει ο Νότος να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές της Μέρκελ, οι Γερμανοί δεν το διακινδυνεύουν. Διαβάστε πως εξηγούν το αποτέλεσμα των εκλογών τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης..


Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι η Μέρκελ κέρδισε όπως ο Αντενάουερ, με το σύνθημα "Όχι σε πειράματα". Οι Γερμανοί έχουν ένα καλό βιοτικό επίπεδο και αισθάνονται ότι τους οδήγησε καλά εν μέσω της κρίσης. Το τι θα μπορούσε να έρθει μετά τη Μέρκελ δεν το ξέρει κανείς, οπότε η πλειοψηφία δε θέλει να το μάθει κάνοντας πειράματα.

Η Münchner Merkur τονίζει ότι οι Γερμανοί με την ψήφο τους θέτουν πρότυπα στην Ευρώπη. Σε πολιτικό επίπεδο η Γερμανία παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή ήπειρο, ισχυρό επιχείρημα υπέρ της Μέρκελ.

Η Frankfurter Rundschau αναφέρει ότι στον προεκλογικό της αγώνα, η Μέρκελ είπε ότι "Είμαστε καλά και πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στον ίδιο δρόμο", το οποίο δεν είναι ούτε η μισή αλήθεια. Περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη ανεργία είναι τα αληθινά χαρακτηριστικά της γερμανικής οικονομίας, όπως επίσης και η άνιση κατανομή του πλούτου και του εισοδήματος. Η πραγματικότητα δείχνει ότι οι χαμηλόμισθοι στη Γερμανία έχουν το χαμηλότερο εισόδημα των τελευταίων 20 χρόνων, κάτι το οποίο βρίσκεται μακρυά από το "Είμαστε καλά!". Αλλά όπως συμβαίνει παγκοσμίως, οι χαμένοι σπανίως πηγαίνουν να ψηφίσουν..

Η Mannheimer Morgen γράφει ότι η Καγκελάριος χαίρει της μεγάλης εμπιστοσύνης των πολιτών που δε θέλει πειράματα. Ο κόσμος αυτός θέλει να τους οδηγήσει στο μέλλον με ασφάλεια εν μέσω της ευρωκρίσης, να τους δώσει το καθησυχαστικό συναίσθημα ότι η χώρα βρίσκεται σε καλά χέρια.

Η Mitteldeutsche Zeitung γράφει ότι το μυστικό της επιτυχίας της Μέρκελ είναι ότι τα τελευταία χρόνια η Γερμανία είχε μια καλή οικονομική ανάπτυξη, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν, όπως και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Όλα αυτά τα συστατικά δημιούργησαν ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

0 σχόλια: