Ζωάρα ο Παπανδρέου

  • Αναρτήθηκε: 6.9.12 -
Ο Παπανδρέου απολαμβάνει τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού και βρίσκεται σπάνια στο Κοινοβούλιο. Μετά την παραίτησή του, το Νοέμβριο του 2011, παραμέλησε πολύ τα καθήκοντά του ως βουλευτής. Τα μίντια κάνουν λόγο για πολυτελή ταξίδια στην Ελλάδα με διάρκεια έως και 45 μέρες.


Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκε τη Νότια Αφρική με αίτηση αδείας από το Κοινοβούλιο. Αιτία της του ταξιδιού ήταν η επανεκλογή του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Εκεί έκανε λόγο για τη φοροδιαφυγή και το σκληρό αγώνα που έδωσε ενάντια στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι καμία χώρα δε θα βρισκόταν σε κρίση εάν δεν υπήρχαν φορολογικοί παράδεισοι...

Η αποφασιστικότητα και ο σκληρός αγώνας ενάντια στην οικονομική κρίση ακούγεται καλό, αλλά θα έπρεπε να εμφανίζεται μερικές φορές και στο Κοινοβούλιο.

Το έτος 2010 όταν για πρώτη φορά η Ελλάδα πήρε πακέτο διάσωσης, ο Παπανδρέου έκανε εκτεταμένες διακοπές διάρκειας 40 ημερών. Μετά την παραίτησή του το 2011, παραμέλησε τα καθήκοντά του ως αναπληρωτής σε μεγάλο βαθμό. Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διακοπές και πολυτελείς περιηγήσεις στα νησιά της Ελλάδος διάρκειας 45 ημερών.

Ο μισθός του βουλευτή για τον οποίο εργάζεται "σκληρά" στο γραφείο του, προφανώς δε φαίνεται να τον ικανοποιεί. Για αυτό το λόγο συνεργάζεται με το πρακτορείο Harry Walker για πληρωμένες δημόσιες εμφανίσεις και θέλει επίσης να διδάξει και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Με λίγα λόγια ο Παπανδρέου κάνει ζωάρα.

Πηγή: welt