Ανακαλύφθηκε η πρωτεΐνη του Hulk

  • Αναρτήθηκε: 4.9.12 -
Επιστήμονες στην Αυστραλία πιστεύουν ότι βρήκαν ένα από τα μοριακά κλειδιά μιας πρωτεΐνης που προάγει το βάρος και τη μυική μάζα χωρίς να εμπλέκεται καμία άσκηση. Αυτή η πρωτεΐνη ονομάζεται πρωτεΐνη Hulk.


Οι ερευνητές το διαπίστωσαν αυτό αναστέλλοντας τη λειτουργία του Grb10 (πρωτεΐνη του Hulk). Τα ποντίκια ενώ βρίσκονταν στη μήτρα ήταν πιο ισχυρά και πιο μυώδη από τα φυσιολογικά ποντίκια.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό FASEB στο τεύχος του Σεπτέμβρη.

Η πρωτεΐνη του Hulk (Grb10) φαίνεται να έχει ένα σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των μυών χωρίς καμία αλλαγή στη δραστηριότητα ή στη διατροφή ή σε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στο εγγύς μέλλον είναι πιθανό να αλλάξει ο τρόπος για την ανάπτυξη των μυών και της ταχύτερης επούλωσης.

Ο Dr Gerald Weissmann όμως προειδοποιεί: "Μην επιστρέψετε την κάρτα μέλους του γυμναστηρίου σας ακόμα. Αν θέλετε μεγάλους μύες, η κλασική συνταγή είναι να σηκώνετε βαριά πράγματα, να τρώτε και να κοιμάστε καλά και να ελέγχετε τις ορμόνες σας. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι έχουμε κατανοήσει τη βασική επιστήμη για το πως οι μυικές ίνες αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται χωρίς να σηκώνουμε βάρη".

Πηγή: dailymail