Προσοχή! Τα iPhone και iPad δεν είναι ασφαλή

iPhone - iPad
Η Apple προειδοποιεί: Το iPhone και το iPad δεν είναι ασφαλή. Μάθε το γιατί και πως μπορείς να προστατευτείς..

Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες της για κενά ασφαλείας. θα επηρεαστούν τα iPhone, iPad, αλλά επίσης και το λειτουργικό σύστημα Mac OSX. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ειδικών θα μπορούσαν να επιτεθούν Χάκερ στα Email και στις βάσεις δεδομένων των χρηστών.

Η Apple, η αμερικάνικη πολυεθνική έχει προειδοποιήσει για μια σοβαρή τρύπα ασφαλείας στις φορητές συσκευές όπως το iPhone και το iPad. Οι χάκερ θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα Email και άλλες επικοινωνίες, οι οποίες θα έπρεπε να είναι κλειδωμένες.

Γι αυτόν τον λόγο έχει ετοιμάσει ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα iOS με το οποίο λειτουργούν τα iPhone, τα iPod touch και τα iPad. Οι ειδικοί όμως προειδοποίησαν, ότι υπάρχει κενό ασφαλείας και στην πιο πρόσφατη εκδοχή του λειτουργικού συστήματος Mac OSX, που χρησιμοποιείται στα Laptop και στους επιτραπέζιους υπολογιστές της Apple. Γι αυτά όμως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ασφαλείας.

Σε περίπτωση, που η επίθεση γίνεται στο ίδιο δίκτυο, που χρησιμοποιεί ο χρήστης, για παράδειγμα δια μέσου μιας απροστάτευτης WLAN σύνδεσης σε ένα καφέ. Τότε θα μπορούσαν να κλέψουν ή να αλλοιώσουν στοιχεία στην επικοινωνία, μεταξύ του χρήστη και του προστατευομένου Website. Ένας χάκερ θα μπορούσε π.χ. να υποκλέψει δεδομένα τράπεζας ή Email κ.τ.λ. προειδοποίησε ο καθηγητής Κρυπτογραφίας Matthew Green του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. "Είναι εξίσου κακό, όπως κάποιος το φαντάζεται." Πότε και πως το έμαθε το πρόβλημα η Apple δεν το ανακοίνωσε.

0 σχόλια: