Το Ρομπότ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες διάσωσης

Innorobo
Το "Innorobo" είναι το ανθρωποειδές ρομπότ, που θα μπορούσε να πάει σε πληγείσες περιοχές και να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης.


Η τέταρτη Innorobo έκθεση στην Γαλλική Λυών τέλειωσε. Έδειξε τις νέες ρομποτικές τεχνολογίες όπως ρομπότ, τα οποία αναλαμβάνουν τις κουραστικές εργασίες στο σπίτι ή στο γραφείο και εκείνα που αποστέλλονται σε πληγείσες περιοχές για να δώσουν μια χείρα βοηθείας.

Ένα από τα αστέρια της παράστασης του Innorobo ήταν το "Reem C", που σχεδιάστηκε από την Pal Robotics, μια ισπανική εταιρεία που εδρεύει στη Βαρκελώνη. Το ρομπότ τολμά τα πρώτα βήματα στην σκηνή. Το 1 μέτρο 65 πλάτος και 80 κιλών ρομπότ πρέπει να κινηθεί σε πολυσύχναστους χώρους και να αναγνωρίζει πρόσωπα, τη γλώσσα και τα αντικείμενα. Ένα ανθρωποειδές ρομπότ θα μπορούσε να πάει σε πληγείσες περιοχές και να βοηθήσει τις ομάδες διάσωσης.

Ο Μηχανικός ρομπότ Paul Mathieu εξηγεί, "μπορεί να τρέξει και έχει τεράστια δεξιότητες πλοήγησης. Έχει σαρωτή λέιζερ στα πόδια του με την οποίον είναι σε θέση να ανιχνεύει το περιβάλλον. Έτσι, μπορεί να δημιουργήσει ένα χάρτη και να προσαρμοστεί στην περιοχή. Όταν λάβει την κατάλληλη εντολή, μπορεί να πάει σε ένα συγκεκριμένο τόπο και π.χ. να παραμερίσει τα εμπόδια. "

Ένα από τα αστέρια του φέτος ήταν το "Beam", ένα είδος avatar από τις ΗΠΑ κατάλληλο επιχειρηματικό επίτευγμα. 
 
Η τεχνική πηγαίνει πέρα από ακριβώς ένα εικονικό βήμα με το Skype. Το "Beam" συνδυάζει βίντεο και ήχο με την κίνηση.

Μια χειρίστρια του Beam Crétin Laura εξηγεί, "είναι πολύ εύκολο στη χρήση, επειδή υπάρχουν πολλές κάμερες. Η μια είναι στο κάτω μέρος και βοηθά να περιηγείται, η άλλη φωτογραφίζει τους ανθρώπους. Επιπλέον, υπάρχει και μια άλλη στην κορυφή κάμερα με την οποία μπορείτε να δείτε τον εαυτόν σας και να ελέγξετε την εμφάνιση των μαλλιών σας."

Στο τέλος άλλα δύο ρομπότ για τα παιδιά, ο ΑΤΙΙ και ο Buddy. Θα έχουν την δυνατότητα να διδάξουν τα παιδιά και επίσης μερικούς ενήλικες.

Το site της έκθεσης στην Λυών www.innorobo.com/

0 σχόλια: