Σχεδόν όλοι οι δεκάχρονοι στην Γερμανία χρησιμοποιούν το ίντερνετ!!!

χρήση της νεας τεχνολογιας από νέους 6-18 ετών
 Τα παιδιά και οι νέοι καθημερινά χρησιμοποιούν το WhatsApp και το Facebook. Αυτό οφείλεται επίσης στην αύξηση των smartphone. Πολλοί έφηβοι σερφάρουν στο διαδίκτυο. Για τους γονείς αποτελεί μια πρόκληση...


 Σχεδόν όλοι οι έφηβοι στη Γερμανία σερφάρουν στο ίντερνετ. Σε ηλικία 10 ετών, περιστασιακά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο τουλάχιστον το 94 τοις εκατό, όπως αποκάλυψε μια έρευνα της εταιρίας Bitkom. Στις ηλικίες έξι - επτά ετών είναι ήδη περισσότεροι από το ένα τρίτο (39 τοις εκατό), στις ηλικίες 12 - 13 ετών είναι ήδη 98 τοις εκατό. Πολλά από τα μικρότερα παιδιά παίζουν online παιχνίδια ή παρακολουθούν βίντεο. Με την αύξηση της ηλικίας ιδιαίτερα δίνουν σημασία στα κοινωνικά δίκτυα. Οι νέοι χρησιμοποιούν κυρίως την υπηρεσία σύντομων γραπτών μηνυμάτων WhatsApp, το Facebook και το Skype.

Όσο μεγαλώνουν οι νέοι, τόσο πιο πιθανό είναι να σερφάρουν με ένα smartphone στο Internet. Στις ηλικίες 10 έως 11 ετών χρησιμοποιούν ακριβώς κάτω από το ήμισυ (44 τοις εκατό) ένα κινητό τηλέφωνο για σέρφινγκ. Στις ηλικίες 16 έως 18 ετών είναι 89 τοις εκατό. «Το smartphone έχει ήδη φτάσει στο νηπιαγωγείο», δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom, Dieter Kempf, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο Βερολίνο.

Συμβουλεύει τους γονείς να μιλήσουν με τα παιδιά τους τακτικά για τις εμπειρίες τους στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με την έρευνα Bitkom αυτό συμβαίνει μόνο περίπου στο ένα τρίτο των νέων ηλικίας 10 έως 18 ετών.

Πολλοί νέοι άνθρωποι στρέφονται προς τους δικούς γονείς, εάν έχουν αρνητικές εμπειρίες στο Διαδίκτυο, είπε η Adel Holdampf, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία της νεολαίας στηνBitkom. Επίσης ζητάνε συμβουλές από τους φίλους τους.

Επειδή πολλά παιδιά παίζουν online παιχνίδια στο ίντερνετ, ενθαρρύνει τους γονείς να βασίζονται στο κριτήριο της ηλικίας. «Ακόμα και αν κάνουν λήψη εφαρμογών, μπορούν να ελέγξουν τις συστάσεις για τις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες αν είναι κατάλληλες

Η εταιρία Bitkom έκανε την αντιπροσωπευτική μελέτη, μαζί με το ερευνητικό ινστιτούτο Forsa 962 για παιδιά και εφήβους.

0 σχόλια: