Επικίνδυνες χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού

γυναίκα με καθαριστικά
Μια μελέτη απαριθμεί τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού. Ορισμένες χημικές ουσίες που είναι κοινές στην καθημερινή ζωή έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο του μαστού σε
ποντίκια εργαστηρίου και είναι πιθανό να κάνουν το ίδιο σε γυναίκες, δήλωσαν ερευνητές των ΗΠΑ.

Το επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives απαριθμεί 17 χημικές ουσίες για να τις αποφεύγουν οι γυναίκες και προσφέρει συμβουλές για το πώς να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους σε αυτές.

Περιλαμβάνει τις χημικές ουσίες στη βενζίνη, στο ντίζελ και άλλα καυσαέρια των οχημάτων, τα επιβραδυντικά φλόγας, τους λεκέδες στα υφάσματα, την αφαίρεση χρωμάτων και τα υποπροϊόντα απολύμανσης στο πόσιμο νερό.

 «Η μελέτη παρέχει έναν οδικό χάρτη για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με τον προσδιορισμό χημικών ουσιών υψηλής προτεραιότητας που οι γυναίκες είναι πιο συχνά εκτεθειμένες και δείχνει πώς να μετρήσουν την έκθεση σε αυτές», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Ruthann Rudel, διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Silent Spring. 

"Οι πληροφορίες αυτές θα καθοδηγήσουν τις προσπάθειες για τη μείωση της έκθεσης σε χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού και να βοηθήσει τους ερευνητές να μελετήσουν πώς οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί", είπε.

Μερικές από τις μεγαλύτερες πηγές των μαστικών καρκινογόνων ουσιών στο περιβάλλον είναι το βενζόλιο και το βουταδιένιο, το οποία μπορεί να προέλθουν από την εξάτμιση του οχήματος, τον εξοπλισμό για την περιποίηση του γκαζόν, τον καπνό και τα απανθρακωμένα τρόφιμα.
Άλλοι λόγοι ανησυχίας προέρχονται από τους διαλύτες όπως το μεθυλενοχλωρίδιο , τα φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, ορισμένα επιβραδυντικά φλόγας, τα χημικά προϊόντα σε λεκέδες υφασμάτων και αντικολλητικά επιχρίσματα και στυρένιο που προέρχεται από τον καπνό και είναι επίσης χρησιμοποιείται για να κάνει τον καθαρισμό φελιζόλ, αναφέρει η μελέτη.

Καρκινογόνες ουσίες μπορεί επίσης να βρεθούν στο πόσιμο νερό , είπαν οι ερευνητές.

Κάθε γυναίκα εκτίθεται σε χημικές ουσίες
 «Κάθε γυναίκα στην Αμερική έχει εκτεθεί σε χημικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του μαστού», είπε η συγγραφέας Τζούλια Μπρόντι.

«Δυστυχώς, η σύνδεση μεταξύ των τοξικών χημικών ουσιών και του καρκίνου του μαστού έχει σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί. Μείωση στην έκθεση σε χημικών ουσιών θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές γυναικών».

Η Μπρόντι περιγράφει μια λίστα για τα συνολικά πιθανά καρκινογόνα του μαστού και εκτίθενται λεπτομερώς οι τρόποι για τους εμπειρογνώμονες για τη μέτρησή τους στο αίμα και στα ούρα των γυναικών.

Η μελέτη συνιστά επίσης επτά τρόπους για τις γυναίκες πως να αποφύγουν αυτές τις χημικές ουσίες:

Περιορίστε την έκθεση στον καυσαερίων από τα οχήματα, και να χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές χλοοκοπτικές μηχανές, φυσητήρες φύλλων και whackers ζιζανίων αντί για αυτά που κινούνται με φυσικό αέριο.

Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού, ενώ στο μαγείρεμα να περιορίσουμε τα καμένα ή απανθρακωμένα τρόφιμα που τρώμε. 

Μην αγοράζετε τα έπιπλα με αφρό πολυουρεθάνης, ή να ζητήσετε για τα έπιπλα που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με επιβραδυντικά φλόγας.

Αποφύγετε ανθεκτικά σε λεκέδες χαλιά, έπιπλα και υφάσματα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα στεγνοκαθαριστήριο, βρείτε κάποιον που δεν χρησιμοποιεί PERC ( υπερχλωροαιθυλένιο) ή άλλους διαλύτες. Ρωτήστε για υγρό καθάρισμα.

Χρησιμοποιήστε ένα στερεό μπλοκ του άνθρακα φίλτρο πόσιμου νερού.

Κρατήστε τα χημικά έξω από το σπίτι χρησιμοποιώντας μια σκούπα με φίλτρο HEPA (υψηλής απόδοσης σωματιδίων αέρα), και τον καθαρισμό με υγρά πανιά και σφουγγαρίστρες.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Avon. Το Silent Spring Institute είναι μια 20 - χρονών οργάνωση που αποτελείται από επιστήμονες οι οποίοι επικεντρώνονται στο περιβάλλον και την υγεία των γυναικών .

«Αυτό το έγγραφο είναι μια διεξοδική αναθεώρηση των τοξικολογικών δεδομένων καθώς και βιολογικών δεικτών που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού στον άνθρωπο».

0 σχόλια: