To Gmail στις συσκευές Android ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο

gmail σε κινητές συσκευές
Ορόσημο για την Google είναι το επίτευγμα του ενός δισεκατομμυρίου εγκαταστάσεων της εφαρμογής email σε όλες τις συσκευές με λειτουργικό Android, ενισχύει τα δεδομένα, σχετικά με το πόσες πολλές
συσκευές έχουν πωληθεί. Ανακοινώθηκε από τον Sundar Pichai, τον επικεφαλή της Google Android, διασταυρώθηκε σε κάποια στιγμή την περασμένη εβδομάδα. Το κατάστημα Google Play κατατάσσει εφαρμογές από λήψεις σε διαφορετικές κλίμακες και η εφαρμογή Gmail Android τσεκάρισε πάνω από το κατώφλι του 1 δισεκατομμυρίου.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ενημερώσεις, που υπάρχουν διπλά στην μέτρηση, όταν μια ενημέρωση εκδίδεται. Και η υπηρεσίες του Google Play έχουν αποκλειστεί από την καταμέτρηση, όπως απαιτείται ως μέρος του Google Play Store.

Η εφαρμογή Gmail είναι εγκατεστημένη σαν προεπιλογή σε όλες τις συσκευές Google Android, ως μέρος της αδειοδότησης της Google, η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού Android σε tablet, smartphone και άλλες συσκευές που διατίθενται έξω από την Κίνα. Ενημερώνονται αυτόματα όταν οι συσκευές συνδέονται στο κατάστημα Play Google.

Τα Kindle Fire της Amazon Android συσκευές και καθώς και τα Nokia X smartphones της Microsoft δεν έρχονται με το Gmail εγκατεστημένο σαν προεπιλογή, ούτε είναι δυνατό να κατεβάσουν την εφαρμογή Gmail μέσα από τα καταστήματα που έχουν τις εφαρμογές τους. Ούτε υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των downloads της εφαρμογής Gmail για το iPhone της Apple και του iPad εκεί.

Αρκετές ομάδες εφαρμογών, όπως Outfit7, έχουν περάσει ήδη το ένα δισεκατομμύριο downloads ορόσημο, αλλά καμία μεμονωμένη εφαρμογή δεν έχει κατεβεί 1 δις φορές από μόνη της. Η συλλογή Angry Birds παιχνίδια έσπασε το ένα δισεκατομμύριο downloads το 2012.
Δεν υπάρχουν δεδομένα από τις συσκευές που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή Gmail, αν πόσα από αυτές, την έχουν ακόμα ενεργή.

Δείχνει επίσης πόσο σημαντικές συμφωνίες της Google να υπάρχουν εφαρμογές που εγκαθίσταται από προεπιλογή και υποβοηθούν τα download. Είναι η ενθάρρυνση της χρήσης των υπηρεσιών της. Όπως έχουν τα πράγματα, οι κατασκευαστές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κατάστημα Play της Google χωρίς να εγκαταστήσουν την σουίτα της Google apps και την τοποθέτησή της σε περίοπτη θέση.

Άλλες default εφαρμογές της Google περιλαμβάνουν Google+, Chrome, Maps και το YouTube, αλλά όλα παραμένουν κάτω από το 1 δισ. εγκατάσταση του φράγματος , με το Chrome αναφέρονται ως εγκατεστημένες λιγότερο από 500.000 φορές, ανάλογα με το Play Store. Το Gmail αποτελεί μέρος της προεπιλεγμένης εγκατάστασης, δεδομένου ότι το Google παρουσίασε το πρώτο Android το 2009.

0 σχόλια: