Η Google αποκαλύπτει τα σχέδια της για την επέκταση του Android σε φορητές συσκευές έξυπνα ρολόγια, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα.

Ο Sundar Pichai στην εναρκτήρια ομιλία του στο I / O συνέδριο των προγραμματιστών της Google.
Ο Sundar Pichai ξεκίνησε την εναρκτήρια ομιλία του στο I / O συνέδριο της Google. Το λειτουργικό Android της Google έχει τώρα πάνω από 1
δισ. ενεργούς χρήστες, σχεδόν το διπλάσιο από το 530 εκ. που είχε πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε το τελευταίο επίτευγμα της στο συνέδριο I / O των προγραμματιστών της, προσθέτοντας ότι έχει πληρώσει κατά το τελευταίο έτος, περισσότερα από 5 δισ. δολάρια σε εφαρμογές Android στους προγραμματιστές.

Ήρθε η ώρα η Google να αποκαλύψει τα σχέδια για την τελευταία επέκταση του Android σε φορητές συσκευές όπως τα smartwatches (έξυπνα ρολόγια), τηλεοράσεις και αυτοκίνητα. Έδωσε επίσης στους προγραμματιστές μια ματιά στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση για το λογισμικό Android, το οποίο προς το παρόν απλά ονομάζεται "L". 

Το αφεντικό Sundar Pichai της Google για Android και το Chrome, υποστήριξε πως οι χρήστες Android έστειλαν περισσότερα από 20 δισ. μηνύματα κειμένου, έλεγξαν τα τηλέφωνά τους 100 δισεκατομμύρια φορές, και τράβηξαν φωτογραφίες selfie 93 εκ. κάθε μέρα.

"Τα Android tablet αντιπροσώπευαν το 39% πριν από δύο χρόνια. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε 46% από πέρυσι. Φέτος τα Android tablet αντιπροσώπευαν το 62% της παγκόσμιας αγοράς", δήλωσε ο Pichai.

Το νέο λογισμικό Android της Google L θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, κατά την οποία μπορεί να ονομάζεται Android Lollipop.

Η Google ενημέρωσε τους προγραμματιστές μερικά από τα χαρακτηριστικά του Android λογισμικού για τα smartwatches και άλλες φορητές συσκευές, ανακοινώνοντας ότι η Samsung και η LG θα ανακοινώσουν συμβατά ρολόγια σήμερα: το Gear Live και το G ρολόι

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα πλήρες κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) για τους προγραμματιστές, με την υπόσχεση ότι θα είναι σε θέση να προσθέσουν εφαρμογές για τις φορητές συσκευές στον κώδικα Android για τις δικές τους εφαρμογές και να έχουν τις φορητές εκδόσεις εγκατεστημένες αυτόματα, όταν οι άνθρωποι εγκαταστήσουν τις μητρικές εφαρμογές στα smartphones τους.

Η νέα πρωτοβουλία της Google έχει να κάνει με την Android TV. Το λογισμικό που θα τρέχει σε τηλεοράσεις, set-top boxes και κονσόλες παιχνιδιών. Ελέγχεται από ένα μίγμα των κινητών εφαρμογών και φωνητικές εντολές, το Android TV θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, να τρέχουν εφαρμογές για τις τηλεοράσεις τους και να παίξουν «παιχνίδια ποιότητας σε κονσόλες». Η Sony, η Sharp και η TP Vision είναι οι πρώτοι κατασκευαστές που υπέγραψαν ότι θα προσθέσουν το λογισμικό στις συσκευές τους. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας I / O, η Google εγκαινίασε επίσης μια πλατφόρμα που ονομάζεται Android Auto, με σκοπό να φέρει το Android στα αυτοκίνητα. Περισσότεροι από 25 κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν υπογράψει για να το προσθέσουν στα προσεχή μοντέλα τους, με τα πρώτα που θα πάνε για πώληση μέχρι το τέλος του 2014.

Εργασία με ψηφιακή μουσική και εφαρμογές μηνυμάτων θα είναι ένα βασικό σημείο εστίασης για τα Android αυτοκίνητα. Συνεργάζεται ήδη με Spotify, Pandora, TuneIn, iheartradio και Songza.

Ο Pichai, ο οποίος ηγήθηκε της δύο και μισή ώρας ομιλίας, αποκάλυψε επίσης μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται Android One: μια «πλατφόρμα αναφοράς υλικού», που αποσκοπεί στο να καταστήσει ευκολότερη και φθηνότερη για τους κατασκευαστές να κυκλοφορήσουν Android smartphones στον αναπτυσσόμενο κόσμο. 

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στην Ινδία, σε συνεργασία με τρεις εταιρείες για ένα smartphone με με δύο κάρτες SIM, μια υποδοχή κάρτας μνήμης SD, μια οθόνη 4,5 ιντσών και ραδιόφωνο FM, θα κοστίζει λιγότερο από 100 δολ.

Η Google ανακοίνωσε μια πρωτοβουλία της που ονομάζεται Google Fit, ένας άμεσος αντίπαλος του προσφάτως ανακοινωθέντος HealthKit της Apple, το οποίο θα συλλέγει και θα ανταλλάσσει πληροφορίες από και προς τα fitness gadgets και εφαρμογές που τρέχουν Android.

Οι συνεργάτες περιλαμβάνουν την Adidas, Nike, Withings, Intel, Asus, RunKeeper, LG, Basis, Runtastic και Polar. Η Google θα κυκλοφορήσει την πλατφόρμα κιτ για την ανάπτυξη λογισμικού για τους προγραμματιστές σε λίγες εβδομάδες.

Τέλος, η Google ανακοινώσε τα σχέδια της για να ξεκινήσει μια νέα έκδοση του Google Drive υπηρεσία αποθήκευσης, η οποία έχει ήδη 190 ενεργούς χρήστες, για χρήση σε χώρους εργασίας και ενός εσωτερικού προγράμματος για να κάνει τις εφαρμογές Android κινητού και tablet να λειτουργήσουν και με τους εταίρους τους Chromebook laptops.

0 σχόλια: