Το Gear Live, το έξυπνο ρολόι της Samsung παρουσιάστηκε στο συνέδριο I / O προγραμματιστών της Google.

 Παρουσίαση του Gear Live  έξυπνου  ρολογιού της Samsung
Το Gear Live, το έξυπνο ρολόι της Samsung παρουσιάστηκε στο συνέδριο προγραμματιστών I / O της Google. Η Samsung εγκαινιάζει ένα έξυπνο
ρολόι που τρέχει το νέο λογισμικό Android της Google για φορητές συσκευές. Θα αρχίσει να πωλείται αργότερα σήμερα, από το κατάστημα του Google Play.

Το έξυπνο ρολόι της Samsung Gear Live θα τρέχει λογισμικό Android της Google.  Η πλατφόρμα των φορητών συσκευών της Google σκοπεύει να αξιοποιήσει «τη νέα φάση σμίκρυνσης της τεχνολογίας»

Η είδηση που ανακοινώθηκε στην εναρκτήρια σύνοδο του συνέδριου I / O των προγραμματιστών της Google στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η εταιρεία επιβεβαίωσε για το G ρολόι της LG, το οποίο, θα είναι διαθέσιμο και αυτό σήμερα.

Η Motorola, τρίτος εταίρος της για τα Android προγράμματα , θα αρχίσουν να πωλούν το Moto 360, έξυπνο ρολόι της ,αργότερα το καλοκαίρι. Το νέο της Samsung ήρθε ως έκπληξη, επειδή η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα ένα άλλο έξυπνο ρολόι, το Gear 2, που τρέχει το δικό της λογισμικό Tizen.

"Είμαστε ακριβώς στην αρχή μιας νέας φάσης στη σμίκρυνση της τεχνολογίας," δήλωσε ο David Singleton, διευθυντής μηχανολογίας της Google, ο οποίος σημείωσε το Android software θα υποστηρίζει και τις τετράγωνες και τις κυκλικές οθόνες.

Το Android για φορητά έχει σχεδιαστεί να συνεργάζεται στενά με Android smartphones, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές από τους χρήστες και να δείχνει τις "αναφερόμενες κοινοποιήσεις» από τις εφαρμογές. Η επίδειξη έδειξε την αναπαραγωγή μουσικής, κρατήσεις σε εστιατόρια και παρακολούθηση δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων.

 "Όταν ένα ρολόι είναι συνδεδεμένο, τότε τμήμα της εφαρμογής είναι αυτόματα εγκατεστημένο και ενημερώνει συνέχεια τις ενδείξεις του ρολογιού," Είπε ο Singleton. 

Εκτός από τη Samsung, η Sony με το Pebble και η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη δική έξυπνο ρολόι του αργότερα το 2014, σε στενή συνεργασία με το λογισμικό του λειτουργικό iOS για iPhone και iPad, με έμφαση στη φυσική κατάσταση και στα χαρακτηριστικά παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του ανθρώπου. 

Οι επιχειρήσεις έρευνας αναμένουν απότομη αύξηση στην αγορά των φορητών τα επόμενα χρόνια, αν και η πρώιμη φάση που βρίσκεται ο χώρος αυτός, σημαίνει ότι οι περισσότερες προβλέψεις είναι πιθανό να αναθεωρηθούν στο μέλλον τακτικά.

Η IDC έκανε πρόβλεψη ότι το 2018, οι ετήσιες πωλήσεις των φορητών gadgets θα φτάσει 112εκ μονάδες. Οι εκτιμήσεις για τα ετήσια έσοδα μέχρι το 2018 κυμαίνονται από την ABI Research με συντηρητικές προβλέψεις στα 6 δισ. δολάρια και με τις αισιόδοξες προβλέψεις της Juniper Research στα 19 δις δολ.

0 σχόλια: