Μια πρώτη ματιά στο Project της Google το Tango.

Το Project Tango


Το Project Tango είναι ένα από τα πιο αινιγματικά Project, που σχετίζονται με την Google. Μέχρι στιγμής αποτελείται από ένα tablet 7 ιντσών και ένα εύχρηστο smartphone που στιγμιαία απεικονίζει

στο χάρτη χώρους σε 3D και ανιχνεύει τις κινήσεις μέσα σε αυτό το χώρο. Μέχρι στιγμής, το Project Tango είναι μόνο για τους προγραμματιστές, αλλά η LG προετοιμάζει μια έκδοση για τους καταναλωτές, είπε η Google.

Στο συνέδριο Google I / O, η ομάδα του Project Tango έδειξαν την πρόοδο τους μέχρι στιγμής. Το κιτ του 7-ιντσών tablet θα αρχίσει να πωλείται αργότερα σε αυτό το χρόνο για 1.024 δολ., αλλά αυτό θα είναι μόνο για τους προγραμματιστές. Πάντως, ένας μηχανικός του Tango Project είπε ότι η LG θα φέρει ένα μοντέλο σύντομα στην αγορά για τους καταναλωτές.

Έδειξαν μια εφαρμογή που επιτρέπει να ανακαινιστεί ένας χώρος πλήρους κλίμακας
. Ο Hasbro δημιούργησε μια μικρή απεικόνιση με δύο γιγάντια ρομπότ μάχης μέσα στις αίθουσες του Moscone Center. Μια εταιρεία που ονομάζεται Durovis δημιούργησε μια 3D δεξαμενή ψαριών που με την βοήθεια εξαρτήματος σαν μάσκα καταδύσεως τοποθετημένη στο κεφάλι απεικόνιζε την αίθουσα συνεδρίων να εμφανίζεται πλημμυρισμένη και να γεμίζει με πλάσματα της θάλασσας.

Μία από τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης, που περιέγραψε ένας μηχανικός του Tango ήταν για τον κινηματογράφο και την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών. Αυτός παρουσίασε ένα 3D περιβάλλον, που στηρίζεται στην μηχανή εικονικής πραγματικότητας και κατέγραψε μια άποψη της χρήσης της τεχνολογίας εντοπισμού θέσης. Ένας προγραμματιστής σε ένα παιχνίδι θα μπορούσε, είπε, να χρησιμοποιήσει το Tango για την παρακολούθηση κίνησης μιας σκηνής αντί για ακριβό εξοπλισμό κάμερας. 

 Αλλά όλα αυτά δεν είναι ο πραγματικός σκοπός του Project Tango. Πραγματικός στόχος του, είπε ο μηχανικός, είναι να παρέχει παρακολούθηση της κίνησης, την 3D αίσθηση και την αντίληψη του βάθους. Οτιδήποτε άλλο, όπως φαίνεται ενδιαφέρει τους προγραμματιστές.

0 σχόλια: