Η Microsoft ενισχύει την κρυπτογράφηση του Outlook.com και του OneDrive

Διασφάλιση κρυπτογράφησης στην υπηρεσία webmail Outlook.com και στην OneDrive υπηρεσία αποθήκευσης Cloud
Αρκετούς μήνες μετά τη δέσμευση να ενισχύσει την κρυπτογράφηση μεταξύ των υπηρεσιών της, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα κάποια νέα
προστασία ασφαλείας για το Outlook.com και το OneDrive.

Η Microsoft έχει προσθέσει διασφάλιση κρυπτογράφησης στην υπηρεσία webmail Outlook.com και στην OneDrive υπηρεσία αποθήκευσης Cloud, εν μέρει για να προστατεύσει καλύτερα τα καταναλωτικά της προϊόντα από την κυβερνητική κατασκόπευση.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοια συστήματα από άλλους παρόχους cloud computing. Για παράδειγμα, η Google ανακοίνωσε end-to-end κρυπτογράφηση για το Gmail, τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ ταξιδεύουν μεταξύ των βάσεων δεδομένων της Google. Ανακοίνωθηκε πρόσφατα σε παρόμοια κρυπτογράφηση για την υπηρεσία Google Drive υπηρεσία αποθήκευσης Cloud.

Οι πάροχοι Cloud computing όπως η Microsoft, η Google, η Amazon και πολλοί άλλοι έχουν ταρακουνηθεί από τις αποκαλύψεις του πρώην ανάδοχου Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Edward Snowden, όσον αφορά τη δημόσια κατασκόπευση των επικοινωνιών, λόγω της επίδρασης που έχει στους καταναλωτές και τους επιχειρησιακούς τους πελάτες. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι εταιρείες έχουν ενισχύσει την κρυπτογράφηση τους, ενώ ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταματήσει την παρακολούθηση των υπηρεσιών του Διαδικτύου.

Τον Δεκέμβριο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει σταδιακά στους επόμενους 12 μήνες σαρωτικές βελτιώσεις κρυπτογράφησης σε όλες τις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις για την υπηρεσία αποθήκευσης Cloud, συμπεριλαμβανομένων της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook.com, την Azure πλατφόρμα της, το Office 365 και άλλα προϊόντα. Η ανακοίνωση της Τρίτης αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας που κάνει.

0 σχόλια: