Η Plasma TV είναι νεκρή. Η Samsung σταματάει την παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους.

πλάσμα τηλεοράσεις
 Η Panasonic πρώτη είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο, ότι δεν θα πωλεί πλέον HDTVs πλάσμα τηλεοράσεις, αρχής γενομένης από το Μάρτιο
του 2014. Η αγορά όμως δεν είχε εξατμιστεί εντελώς με την έξοδο της Panasonic. Η Samsung αφέθηκε να καλύψει το κενό με τη γραμμή F8500 πλάσματος. Αυτές οι τηλεοράσεις είχαν κερδίσει κρίσιμες κριτικές από τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου, αλλά προφανώς ο καλός έπαινος, δεν ήταν αρκετός για να κρατήσει ζωντανή πλάσμα τηλεόραση.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Επικαλούμενη "αλλαγές στη ζήτηση της αγοράς," η εταιρεία είπε, ότι "τώρα θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην τεχνολογία 4K και καμπύλες HDTVs." Η Samsung δεν λέει πότε ακριβώς η προμήθεια των τηλεοράσεων πλάσματος θα στερέψει.

 Καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές συρρέουν σε 4K, το εμπόδιο της παραγωγής μιας υπερ-υψηλής ευκρίνειας 4K HDTV πλάσματος ήταν σχεδόν σίγουρα ένας παράγοντας στην διάλυση της τεχνολογίας. Αλλά υπάρχει επίσης και το θέμα του κόστους. Η κατασκευή τηλεόρασης πλάσματος είναι πιο ακριβή από ό, τι για την κατασκευή LED LCD. Παρά την αναγνωρισμένη απόδοση εικόνας που έρχεται με την πλάσμα τηλεόραση, οι καταναλωτές έχουν εδώ και χρόνια ευνοήσει αγοράζοντας τηλεοράσεις LCD. Εταιρείες όπως η Sony, και η ίδια η Samsung οδήγησαν την πλάσμα εκτός της αγοράς. Ευτυχώς οι τηλεοράσεις LED γίνονται όλο και καλύτερες, καθιστώντας την απώλεια του πλάσματος πιο εύκολη. Η LG εξακολουθεί να κατασκευάζει τηλεοράσεις πλάσματος, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν προς την εταιρεία ότι εξαιτίας του συναγωνισμού, ότι αργά η γρήγορα κάποτε θα τις εγκαταλείψει.

0 σχόλια: