Πάνω σε ένα θέμα συμφωνούν οι υπεύθυνοι της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν μπορεί υπολογίζει σε ένα άλλο κούρεμα.

Ο υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα Γκίκας Χαρδούβελης
Πάνω σε ένα θέμα συμφωνούν οι υπεύθυνο της ΕΕ και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν μπορεί υπολογίζει σε ένα άλλο κούρεμα. Οι άλλες χώρες της ΕΕ δεν
έχουν καμία επιθυμία να το εξηγήσουν στους φορολογούμενους τους.

Για την εξάρτηση της Ελλάδας από τα διεθνή δάνεια, είναι η άποψη του επικεφαλής του ταμείου διάσωσης του ευρώ (ESM), Klaus Regling, ότι δεν θα υπάρχει κανένα περαιτέρω κούρεμα. Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έκθεση ένα τέτοιο βήμα ήταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καμία πολιτική επιλογή, είπε ο Regling στην ελληνική κυριακάτικη εφημερίδα "Real News". Η Ελλάδα υποστηρίζεται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΕ, με συνολικά 240 δις ευρώ. Σε αντάλλαγμα η χώρα πρέπει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της μεταρρύθμισης και τη λιτότητας, στις οποίες όμως υπάρχουν πάντα μαζικές διαμαρτυρίες. Το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα λήγει στα τέλη του 2014. Εάν χαριζότανε τα χρέη στην χώρα της κρίσης, θα ήταν διαφορετικό από το 2012, που επηρεάστηκαν προπαντός οι φορολογούμενοι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα Γκίκας Χαρδούβελης είπε κάτι παρόμοιο. Τα επόμενα μέτρα για τη μείωση του χρέους, όπως το βλέπει ο Χαρδούβελης, είναι η επέκταση των όρων πληρωμής και τα χαμηλότερα επιτόκια, δήλωσε στην εφημερίδα "Το Βήμα". Το ελληνικό χρέος αναμένεται να αυξηθεί φέτος στο 177,2 τοις εκατό της οικονομικής επίδοσης.

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα για βοήθεια; Ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρει σαφώς: όχι. Στη συνέντευξη μιλά επίσης για μη συμβατικά μέτρα από την ΕΚΤ, την εξυγίανση του προϋπολογισμού και τα ευρώ-ομόλογα.

πηγή : Handelsblatt

0 σχόλια: