Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) θα υποστηρίξει την Ελλάδα με το δάνειο των 815 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα Γκίκας Χαρδούβελης ανακοίνωσε την οικονομική ανάπτυξη για το τρίτο τρίμηνο.
Οι επενδύσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα βοηθήσουν την Ελλάδα για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Μακροπρόθεσμα θα
πρέπει να εισρεύσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο, με τα πρώτα 815 εκατ. ευρώ να κατευθύνονται για την κατασκευή έργων.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) θα υποστηρίξει την Ελλάδα με το δάνειο των 815 εκατ. ευρώ. Θα χρηματοδοτήσει για την κατασκευή των νέων αυτοκινητοδρόμων και μια γραμμή του μετρό στην πόλη-λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, τα δίκτυα ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας θα αναπτυχθούν περαιτέρω. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν στην Αθήνα με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου της (EIB) Werner Hoyer με τις επενδύσεις θα μπορέσουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα να βρουν μια δουλειά. Ο Hoyer τόνισε ότι η EIB έχει μέχρι στιγμής υπογράψει μόνο για το 2014 συμβάσεις ύψους 1,4 δις ευρώ για την προώθηση μεγάλων έργων στην Ελλάδα. 
στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα από την Ε.Ε

Ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είπε «ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται περαιτέρω και θα αυξηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια».

πηγή : Handelsblatt

0 σχόλια: