Περιορισμός στη χρήση της πλαστικής σακούλας στην Ε.Ε.

πλαστικές σακούλες στη λαική αγορά
Οι πλαστικές σακούλες κάνουν κακό για το περιβάλλον, η χρήση τους πρέπει να περιοριστεί στο μέλλον. Στην ΕΕ ψήφισαν μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας. Δεν είναι ένας μικρός στόχος. Τα σχέδια για τον περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας έχουν την υποστήριξη των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προκειμένου τα κράτη να περιορίσουν την κατανάλωση τους θα πρέπει είτε να επιβάλουν τέλη ή φόρους στην σακούλα ή την υιοθέτηση συγκεκριμένων στόχων για τη μείωση. Ακόμα και οι εθνικές απαγορεύσεις θα είναι δυνατές.

Για αυτά τα σχέδια θα ωφεληθεί το περιβάλλον. Χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για τις σακούλες να αποσυντεθούν στη φύση. Ειδικότερα, τα θαλάσσια ζώα υποφέρουν. Μικροσκοπικά κομμάτια μπορούν να εισέλθουν στην αλυσίδα τροφίμων στο ανθρώπινο σώμα.

Στην Ευρώπη η κατανάλωση εύκολα θα πέσει στις 40 σακούλες ανά πολίτη μέχρι το τέλος του 2025. Αυτή είναι μια μείωση σχεδόν 80 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2010. Οι πολύ λεπτές σακούλες από λαχανικά και φρούτα και οι πολλαπλές σακούλες δεν επηρεάζονται.
πηγή : Handelsblatt

0 σχόλια: