Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro: Έχουν σχεδιάσει έναν πόλεμο για να καταστρέψουν τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro: "Έχουν σχεδιάσει έναν πόλεμο για να καταστρέψουν τη Ρωσία και τη Βενεζουέλαο"
Η τιμή του πετρελαίου είναι τόσο χαμηλή όσο εδώ και πέντε χρόνια .Για τη Βενεζουέλα μειώνεται όλο και περισσότερο η κύρια πηγή εισοδήματος
της. Ο Πρόεδρος Maduro τώρα έχει βρει τους υπεύθυνους για τα προβλήματα της χώρας του: τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καράκας : Πολλοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις είναι χαρούμενοι για αυτή την είδηση, αλλά για την κυβέρνηση στο Καράκας αποτελούν τραγικά νέα: Τη Δευτέρα το βράδυ, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των πέντε ετών. Μειώθηκε κατά 1,75 δολάρια στα 57,51 δολάρια ανά βαρέλι (περίπου 159 λίτρα). Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ κόστιζε 53,10 δολάρια με 1,63 δολάρια το βαρέλι λιγότερο. Έτσι, η τιμή του πετρελαίου είναι τόσο χαμηλή όπως το Μάιο του 2009.

Η πτώση των τιμών πλήττει χώρες όπως τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα σκληρά. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro έριξε την ευθύνη τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την πτώση της τιμής πετρελαίου. Οι πολιτικοί της αριστεράς κατηγόρησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μείωση τιμών στην αγορά ενέργειας. Οι ΗΠΑ πλημμύρισαν την αγορά με φθηνό πετρέλαιο για να βλάψουν την οικονομία στη Βενεζουέλα και τη Ρωσία, δήλωσε ο Maduro. "Έχουν σχεδιάσει έναν πόλεμο για να καταστρέψουν τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα. Για να καταστρέψουν την ανεξαρτησία και την επανάσταση μας."

Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου της Βενεζουέλας ανήλθαν στα 48 δολ. Τον Σεπτέμβριο, η τιμή του βαρελιού ήταν 95 δολάρια. Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι τεταμένη. Η χώρα της Νότιας Αμερικής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές πετρελαίου και απειλείται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε λίγους μήνες από πτώχευση. Τον Μάρτιο η Βενεζουέλα πρέπει να πληρώσει κρατικά ομόλογα γύρω στα ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Σε σύνολο το 2015, περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

 Από το καλοκαίρι το πετρέλαιο είναι φτηνότερο περισσότερο από 40 τοις εκατό, λόγω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς. Ιστορικό είναι εκτός από την αποδυνάμωση της ζήτησης και η άνθηση της παραγωγής από σχιστολιθικά πετρώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρη στην αμφιλεγόμενη τεχνική fracking. Η Σαουδική Αραβία έκανε πρόσφατα μια ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση, ότι η χώρα δεν θα μειώσει τη ροή της παραγωγής, ακόμη και με μια περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου. Ο υπουργός Πετρελαίου Αλί Αλ-Naimi δικαιολόγησε αυτό με την ανησυχία για την ισχύ της αγοράς της χώρας του. Διέψευσε επίσης τις κατηγορίες ότι υπάρχουν στην αγορά πετρελαίου μια συνωμοσία εναντίον ορισμένων χωρών.
πηγή : spiegel

0 σχόλια: