Το Ρωσικό κράτος στηρίζει την μεγάλη τράπεζα VTB.

Η VTB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία.
Η VTB είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Ρωσία. Πάσχει από τις δυτικές κυρώσεις σε σχέση με την Ουκρανική κρίση Τώρα, η κυβέρνηση ενισχύει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή πιστώσεων για τα μεγάλα δημόσια έργα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, η υπό κρατικό έλεγχο VTB, σύμφωνα με δικά της στοιχεία έχει λάβει δισεκατομμύρια σε κρατικές ενισχύσεις. Τις διατέθηκαν 100 δις ρούβλια (1.4 δις €), ανακοίνωσε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Η VTB είναι ένα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας, το οποίο πλήττεται από τις κυρώσεις της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών σε σχέση με την Ουκρανική κρίση.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναμένει μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα τις διατεθούν άλλα 150 δισεκατομμύρια ρούβλια. Τα χρήματα προέρχονται από ένα εθνικό ταμείο αρωγής, στο οποίο κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών έλαβε μέρος των εσόδων από το πετρέλαιο της Ρωσίας. Τα ταμεία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση δημόσιων "έργων υποδομής", δήλωσε η VTB. Το Ινστιτούτο είναι μια σημαντική πηγή των πιστώσεων για τα μεγάλα δημόσια έργα στη Ρωσία.

Η Τράπεζα είναι μια από τα πέντε ρωσικά ιδρύματα που υφίστανται από το καλοκαίρι τις δυτικές κυρώσεις. Αυτό καθιστά δύσκολο για τις τράπεζες να αποκτήσουν νέα χρήματα από τις Δυτικές χρηματοοικονομικές αγορές. Τον Οκτώβριο ανακοίνωσε η VTB το νούμερο ένα στη χώρα, η Sberbank και η Vnesheconombank, ότι θα υποβάλουν καταγγελία κατά των κυρώσεων της ΕΕ ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η Sberbank και η Vnesheconombank είναι όπως η VTB υπό κρατικό έλεγχο.

Ο ρωσικός τραπεζικός τομέας ταλαιπωρείται από τις κυρώσεις και την τεράστια υποτίμηση του ρουβλίου. Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε έγκρινε μια ένεση ρευστού ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ρουβλίων για τον τραπεζικό κλάδο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η μεγάλη τράπεζα Bank Trust είχε σωθεί από τη χρεοκοπία. Η κεντρικής τράπεζα της Ρωσίας διέθεσε έως και 30 δις ευρώ.
Σχετικά άρθρα για την Ρωσία:
Η Ρωσία σώζει τη μεγάλη τράπεζα Trust πριν χρεοκοπήσει.
Η κρίση στην Μόσχα συνεχίζει να σιγοκαίει. ο Πούτιν καταργεί τις διακοπές των υπουργών του.
Ο Πούτιν ρίχνει το φταίξιμο για τη συντριβή του ρουβλίου σε εξωτερικούς παράγοντες.

0 σχόλια: