Επιστήμονες της NASA θέλουν να αποικίσουν την Αφροδίτη με γιγαντιαίες πλωτές πόλεις.

Η επιφάνεια της Αφροδίτης είναι πάρα πολύ θερμή. Η μέση θερμοκρασία είναι περίπου 482 βαθμούς Κελσίου, οι ατμοσφαιρικές πιέσεις είναι 90 φορές μεγαλύτερες από αυτή της Γης, και είναι γεμάτη από πολύ ενεργά ηφαίστεια.

Δείτε το βίντεο για το εγχείρημα HAVOC της NASA
                                  
Αλλά ο ουρανός της Αφροδίτης είναι πολύ πιο ευχάριστος. Έτσι ώστε, μια ομάδα επιστημόνων της NASA του Langley Research Center πιστεύουν ότι είναι δυνατό να στείλει ανθρώπους εκεί, να ζουν σε μεγάλα αερόστατα, όπως αερόπλοια, και να παρατηρούν τον πλανήτη από ψηλά πάνω από την επιφάνεια της. Ο απώτερος στόχος του μεγάλου υψομέτρου στην Αφροδίτη επιχειρησιακό εγχείρημα το επονομαζόμενο HAVOC (High Altitude Venus Operational Concept}, είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη αποικία πλωτών πόλεων προς τον κοντινότερο πλανητικό γείτονά μας.

Τα γεμάτα με ήλιον αερόπλοια θα ευρίσκονται περίπου 48 χιλ. πάνω από την επιφάνεια. Σε αυτό το ύψος, η πίεση θα είναι σχεδόν η ίδια με της Γης στο επίπεδο της θάλασσας. Αν και έτσι ακόμα θα κάνει πολύ ζέστη εκεί (περίπου 71 βαθμούς C), η ζωή στο εσωτερικό των πλοίων θα είναι πιο άνετη για τους αστροναύτες.

Η πρώτη φάση της πρότασης είναι να στείλει ένα ρομπότ για να κάνει τη δύσκολη δουλειά. Αν αυτή είναι επιτυχής, τότε θα ακολουθήσει ένα πλήρωμα αποστολής, σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη για 30 ημέρες σε ένα κανονικό διαστημικό σκάφος. Αν αυτή είναι επιτυχής, τα αερόπλοια θα έρθουν στο προσκήνιο: ένα πλήρωμα θα ζει σε αυτά για 30 ημέρες, θα επιπλέουν γύρω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη. Η τελική φάση θα δημιουργήσει μια μόνιμη αποικία πλωτών πόλεων πάνω από την επιφάνεια της Αφροδίτης.

 Τα τρέχοντα σχέδια της NASA είναι να επικεντρωθούν στον Άρη. Αλλά ένα ταξίδι στην Αφροδίτη είναι πολύ πιο εύκολο, και πιθανώς πολύ λιγότερο δαπανηρό. Ο Chris Jones, ένα μέλος της ομάδας του HAVOC είπε ότι μια επανδρωμένη αποστολή στην Αφροδίτη θα είναι συμπληρωματική προς τις επανδρωμένες αποστολές στον Άρη, όχι αντί αυτών.

Ο Dale Arney, ένα άλλο μέλος της ομάδας, είπε το HAVOC θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει για την εξερεύνηση του Άρη. "Αν κάνουμε το πρώτο βήμα στην Αφροδίτη, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα προβάδισμα στην προώθηση των τεχνολογιών αυτών, που με την απόκτηση αυτών θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αποστολή στον Άρη σε ανθρώπινη κλίμακα", είπε. "Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια πρακτική, αν θέλουμε, να πάμε στον Άρη."

πηγή : QC

0 σχόλια: