Πως θα είναι οι πτήσεις το 2030; Ένα σούπερ ήσυχο αεροπλάνο το Progress Eagle θα κάνει την διαφορά;

Το Progress Eagle έχει τρία καταστρώματα, παρέχει χωρητικότητα για περισσότερα από 800 επιβάτες, μαζί με κρεβάτια και γραφεία για τα μέλη του πληρώματος.
Το φουτουριστικό AWWA-QG Progress Eagle σχέδιο του αεροσκάφους ήταν επινόηση του σχεδιαστή Oscar Viñals με βάση τη Βαρκελώνη. Το αεροσκάφος διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες για τα φτερά της και φέρει μια ανεμογεννήτρια που μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, ενώ είναι σε πτήση. Το Progress Eagle θα έχει τρία καταστρώματα, θα παρέχει χωρητικότητα για περισσότερους από 800 επιβάτες, μαζί με κρεβάτια και γραφεία για τα μέλη του πληρώματος. Ο κ Viνals υποστηρίζει το αεροσκάφος θα είναι 75 τοις εκατό πιο ήσυχο από τα σημερινά αεροπλάνα και θα παράγει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το Airbus A380, σήμερα το μεγαλύτερο στον κόσμο αεροσκάφος επιβατών, μεταφέρει γύρω στα 525 άτομα.

Η AWWA-QG Progress Eagle ήταν επινόηση του σχεδιαστή Oscar Viñals της Βαρκελώνης με βάση ως μέρος του οράματός του για τον τρόπο που θα μπορούσαμε ταξιδεύουμε αεροπορικώς το 2030.

Το σχέδιό του χρησιμοποιεί έξι κινητήρες καυσίμου υδρογόνου, ένα για να οδηγήσει ένα κεντρικό κινητήρα τύπου κοχλία στο πίσω μέρος για να επιτύχει την ώθηση που χρειάζεται για να απογειωθεί μαζί με πέντε υπεραγώγιμους κινητήρες.
Ο πίσω κινητήρας μπορεί να μετατραπεί σε μια τουρμπίνα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τον αέρα που ρέει μέσα από αυτό να βοηθήσει δύναμη του αεροσκάφους.
Όταν φθάσει το σωστό ύψος, τότε θα απενεργοποιείται ο κεντρικός κινητήρας και θα αρχίζει να παράγει ηλεκτρισμό από το ρεύμα του αέρα που θα ρέει μέσα από αυτό. Η υπερβάλλουσα ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες του αεροσκάφους και θα μπορεί να ανακτηθεί από ειδικά φορτηγά ηλεκτρικής αποθήκευσης στο έδαφος όταν προσγειώνεται.
Σύμφωνα με τον κ Viñals το αεροσκάφος θα γίνεται από ελαφριά υλικά, όπως ίνες άνθρακα, αλουμίνιο, τιτάνιο και κεραμικά.

Οι ηλιακοί συλλέκτες θα βοηθήσουν επίσης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ο κ Viñals δήλωσε ότι το αεροσκάφος θα παράγει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα είναι επίσης πολύ πιο ήσυχο από ό, τι τα σημερινά αεροσκάφη.
Είπε το άνοιγμα των φτερών θα είναι 96 μέτρα με την επιλογή των πτυσσόμενων, ενός τμήματος των φτερών ώστε να έχει τη δυνατότητα το αεροσκάφος πιο εύκολα να κάνει ελιγμούς στα αεροδρόμια.

Τα τεράστια 96 μέτρων ευρείας άνοιγμα φτερών μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια ελιγμών στο έδαφος σε αεροδρόμια, αλλά ο κ Viñals λέει ότι τα φτερά θα μπορεί να διπλώσουν.
αν ήταν να κατασκευαστεί, το νέο Progress Eagle, θα επισκίαζε ακόμη και τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά επιβατών σήμερα
Ένα αεροσκάφος Airbus A380 έχει άνοιγμα φτερών 80 μέτρα και ένα Boeing 747 είναι 64 μέτρα.
Ο κ Viñals είπε: To Progress Eagle βασίζεται στην τεχνολογία πέραν του 2030, με ιδέες από την κβαντομηχανική, αν λάβουμε υπόψη την εξέλιξη της σημερινής τεχνολογίας και τη μελλοντική πρόοδο όσον αφορά τις χρήσεις λύσεις της θεωρητικής φυσικής.
"Σήμερα μπορούμε να βρούμε αυτές τις τεχνολογίες στα πιο προηγμένα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο (πανεπιστήμια, ιδιωτικές εταιρείες, κυβερνητικές εγκαταστάσεις) και στις θεωρίες των καλύτερων επιστημών. Για τους λόγους αυτούς, οι καινοτομίες που παρουσιάζει το Progress Eagle θα είναι διαθέσιμο σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων."

"Οι πιο σημαντικές πτυχές σχετικά με αυτό το" Super Jet "θα έχει μια πιο προσεκτική σχέση με την κβαντική μηχανική, μπορούμε να απλοποιήσουμε την έννοια του αεροπλάνου σαν σωματίδιο" Mega " με ειδικές προδιαγραφές των πιο ορθόδοξων από ό, τι μπορεί να βρεθεί στη σημερινή φυσική."

Αυτό είναι το δεύτερο αεροσκάφος, που σχεδιάστηκε από τον κ Viñals - το περασμένο έτος κυκλοφόρησε σχέδια για την AWWA Sky Whale, με άνοιγμα φτερών 88μέτρων. Είπε ότι το Progress Eagle είναι περισσότερο από ένας μεγάλος αδελφός του Sky Whale.
Read more:
 https://www.behance.net/gallery/20804291/AWWAQG-Progress-Eagle-Quantum-Airplane

0 σχόλια: