Από τη Δευτέρα ξεκινά η έκθεση κινητής τηλεφωνίας MWC στη Βαρκελώνη 2015.Τι αναμένεται να παρουσιαστεί εκεί.

Mobile World Congress (MWC)2015: Ο κόσμος των κινητών συσκευών δεν είναι ποτέ αρκετός.
Από Δευτέρα έως Πέμπτη είναι ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας δίνει το ετήσιο ραντεβού τους στη Βαρκελώνη. Η MWC είναι πολύ περισσότερο από ό, τι μια έκθεση κινητών συσκευών. Ο κλάδος αυτός της τεχνολογίας έχει αρχίσει να συνδέει τα πάντα και τους πάντες.

Από τη Δευτέρα ξεκινά το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη 2015, οι μεγάλοι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων έχουν ήδη παρουσιάσει τα νέα κορυφαία μοντέλα τους. Την Κυριακή υπάρχει ένα πλήρες πρόγραμμα: Samsung Galaxy S 6, ο διάδοχος του HTC One Μ8. Οι άλλοι κατασκευαστές δρομολόγησαν τα νέα προϊόντα τους με μόνο την Apple, που παραμένει από τη MWC ως συνήθως μακριά και κάνει τα δικά της πράγματα ( Έχει εξαγγείλει ήδη για τις 9 Μαρτίου μια εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο στις 9 Μαρτίου). Οι κατασκευαστές chip δίνουν τη δική τους παράσταση, όπως η εταιρία ημιαγωγών Qualcomm. Η Ταϊβανέζικη εταιρία Mediatek παρουσιάζει το νέο smartphone-SoC chip. Επίσης ο σχεδιαστής ARM ημιαγωγών και Software προωθεί τα προϊόντα του ώστε να μπορούν να εκτιμηθούν στη Βαρκελώνη.

Όμορφα νέα κινητά

Όμορφη νέα κινητά θα τραβήξουν την προσοχή στη Βαρκελώνη. Αν και η MWC είναι η έκθεση των κατασκευαστών εξοπλισμού δικτύων και των μεταφορέων. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από προμηθευτές τεχνολογίας, των παρόχων υπηρεσιών για την ανάπτυξη εφαρμογών. Μιλάνε διευθύνοντες σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο στο συνέδριο. Πέρυσι, 85.000 εμπορικοί επισκέπτες στην MWC.

Μετά τη δικτύωση για όλο τον κόσμο, που είχε διακηρυχθεί στο MWC 2014, το Ίντερνετ των πραγμάτων αναμένεται να κυριαρχήσει και στην έκθεση του 2015. Η βιομηχανία ένωση GSMA δείχνει πώς η «έξυπνη πόλη» μπορεί να μοιάζει πλέον όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Πολλοί κατασκευαστές φέρνουν smartwatches και άλλα wearables. Ήδη έχει γίνει ένα συνηθισμένο γεγονός η παρουσία των κατασκευαστών αυτοκινήτων που προτιμούν να παρουσιάσουν τα έξυπνα αυτοκίνητα τους στη Βαρκελώνη παρά στη Γενεύη Οι " Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα" συνεργάζονται απόλυτα με τις κινητές συσκευές

Η ασφάλεια διαδραματίζει έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στον κλάδο. Ειδικά οι Android συσκευές έχουν γίνει όλο και περισσότερο στόχος από τους προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού. Επίσης, το κινητό δεν έχει γλιτώσει από τις καταπατήσεις των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, όπως πρόσφατα έχει γίνει γνωστή η επίθεση της βρετανικής GCHQ σε κατασκευαστή της κάρτας SIM. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν και πώς θα αντιμετωπίσουν οι εκπρόσωποι του κλάδου και η κορυφαία ένωση τους GSMA στην έκθεση MWC.

Ένα από τα αστέρια φιλοξενουμένων φέτος θα είναι ο Günther Oettinger. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ψηφιακή θα υποβάλει έκθεση μαζί με εκπροσώπους του κλάδου σχετικά με την κατάσταση της ανάπτυξης των επόμενων πρότυπων κινητών 5G. Ενώ 5G είναι ακόμη σε εξέλιξη, το επόμενο στάδιο έχει ανάψει για τους χειριστές του δικτύου με την LTE Advanced ειδικά το επόμενο στάδιο της 4G. Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom έχει ξεκινήσει ήδη τις πρώτες δοκιμές στις μεγάλες πόλεις, κατά τη διάρκεια του έτους, ο ανταγωνισμός είναι πιθανό να ακολουθήσει το παράδειγμά τους. Η MWC είναι το ιδανικό μέρος για να διαφημιστεί κάτι.

Διαφωνίες για την ουδετερότητα του δικτύου

Επίσης, φέτος θα φιλοξενηθεί ο επικεφαλής του Facebook Mark Zuckerberg. Η Google στέλνει στη Βαρκελώνη τον επικεφαλή των Android Sundar Pichai.

Μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες για την ουδετερότητα του δικτύου φαίνεται να αποδίδουν καρπούς. Ο Επίτροπος Oettinger συμφωνεί με αυτό, αλλά οδηγεί μια πιο ήπια γραμμή από τον Αμερικανό ομόλογό του Tom Wheeler, ο οποίος θα παρευρίσκεται επίσης στη Βαρκελώνη ως επισκέπτης

Πληρωμές με κινητό;

Ένα αγαπημένο στην έκθεση MWC θα αποτελέσει η πληρωμή μέσω κινητού. Μετά την αρχική διαφημιστική εκστρατεία που έχει σε μεγάλο βαθμό διαλύσει, προηγμένες τεχνικές και ένα νέον παίκτη θα μπορούσε να δώσει μια νέα ώθηση. Για την Apple Pay οι παρατηρητές συμφωνούν, θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη για μια σημαντική ανακάλυψη.
Οι 10 μεγαλύτεροι κατασκευαστές Smartphone 2013 και 2014
                          2014                2013
Κατασκ. Πωλήσεις συσκευών Μερίδιο Αγοράς Κατασκ. Πωλήσεις συσκευών Μερίδιο Αγοράς
Samsung
326,7 εκατ.
28,0 %
Samsung
301,3 εκατ.
32,5 %
Apple
191,4 εκατ.
16,4 %
Apple
153,9 εκατ.
16,6 %
Lenovo
92, εκατ.
7,9 %
Lenovo
45,4 εκατ.
4,9 %
LG
70,0 εκατ.
6,0 %
Huawei
40,8 εκατ.
4,4 %
Huawei
68,8 εκατ.
5,9 %
LG
39,9 εκατ.
4,3 %
Xiaomi
60,7 εκατ.
5,2 %
Sony
38,0 εκατ.
4,1 %
Coolpad
49,0 εκατ.
4,2 %
Coolpad
33,4 εκατ.
3,6 %
Sony
45,5 εκατ.
3,9 %
ZTE
29,7 εκατ.
3,2 %
ZTE
36,2 εκατ.
3,1 %
Nokia
27,8 εκατ.
3,0 %
TCL
31,5 εκατ.
2,7 %
RIM
23,2 εκατ.
2,5 %
  Άλλοι
194,9 εκατ.
16,7 %
 Άλλοι
193,8 εκατ.
20,9 %
Σύνολο
1166,9 εκατ.
927,2 εκατ.
Σχετικά άρθρα από την έκθεση Mobile World Congress κινητών στη Βαρκελώνη:
H παρουσίαση του HTC One M9 στη έκθεση κινητών συσκευών MWC στη Βαρκελώνη.
Η HTC παρουσίασε το Fitness βραχιόλι. Το προϊόν καλείται Grip.





Τόσο μεγάλο όσο ένα σεντ: 200 gigabytes χωράνε στη νέα κάρτα μνήμης SDXC της SanDisk.Η νέα iXpand SanDisk μνήμη έχει μια θύρα USB, μια υποδοχή Lightning για τις συσκευές της Apple.


Ο κατασκευαστής μνήμης SanDisk παρουσίασε  λύσεις για την πρόσθετη αποθήκευση.

Η Samsung παρουσιάζει το Galaxy S6 και την Edge παραλλαγή του στη Βαρκελώνη


MWC : Η Samsung παρουσιάζει το Galaxy S6 και την Edge παραλλαγή του στην έκθεση κινητών συσκευών στη Βαρκελώνη.



MWC: Τα Microsoft Lumia 640 και 640 XL φθηνά smartphones με διπλή SIM και LTE Windows Phone 8.1Η Microsoft παρουσίασε στη Βαρκελώνη στην έκθεση MWC 2 νέα smartphones το Lumia 640 και το Lumia 640 XL.







Το Leap έχει σχεδόν τις ίδιες προδιαγραφές με το Z30


MWC: Η BlackBerry παρουσίασε στην έκθεση της Βαρκελώνης το smartphone Leap 5-ιντσών.




 

0 σχόλια: