Ο ηγέτης του γερμανικού κόμματος SPD Γκάμπριελ προτείνει να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των Ελλήνων φοροφυγάδων σε όλη την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του SPD Σιγκμαρ Γκάμπριελ προτείνει "να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί των πλουσίων Ελλήνων φοροφυγάδων στην ΕΕ. "Εμείς προσφερθήκαμε στον κ Τσίπρα να παγώσουμε τους λογαριασμούς των πλούσιων Ελλήνων πολιτών που χρωστούν φόρους στην πατρίδα του. Η προσφορά ισχύει, αλλά οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές πρέπει να δραστηριοποιηθούν ", είπε στην εφημερίδα« Rheinische Post ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας. 

Η ΕΕ είναι επίσης έτοιμη να βοηθήσει με προσωπικό για την αναδιοργάνωση του κράτους στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθούν από το πρόγραμμα Γιούνκερ στοχευμένες επενδύσεις, είπε ο Γκάμπριελ. "Αλλά τώρα επιτέλους να μπει ένα τέλος στα παιχνίδια που παίζει η νέα κυβέρνηση τόσες εβδομάδες." Απαραίτητη προϋπόθεση είναι για την ενίσχυση προς την Αθήνα είναι, ότι πρέπει να αποδεχθεί τις μεταρρυθμιστικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μέχρι στιγμής.

Για τις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία λέει ο Γκάμπριελ: "Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος πραγματικά σοβαρά ,στην Αθήνα, παίζει με την ιδέα να γυρίζει την πλάτη του στην Ευρώπη και να ρίξει τον εαυτό του στην αγκαλιά της Μόσχας".

0 σχόλια: