Το Ιρλανδικό ποσοστό ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο έξι ετών.

Η Ιρλανδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Στην Ιρλανδία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν εργασία. Πριν από τρία χρόνια ήταν διαφορετικά. Εκείνη την εποχή, το πακέτο διάσωσης
του ευρώ έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία θεωρείται πρότυπο της χώρας μεταξύ των κρατών που βρίσκονται σε κρίση.

Η ανεργία στην Ιρλανδία έπεσε για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια κάτω από το επίπεδο του δέκα τοις εκατό. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο στο 9,9 τοις εκατό, μετά από το 10,4 τοις εκατό που ήταν στο τέλος του 2014, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τηω Πέμπτη. Στις αρχές του 2012, όταν η Ιρλανδία ήταν ακόμα κάτω από το πακέτο διάσωσης του ευρώ, υπήρξε ένα επίπεδο ρεκόρ του 15,1 τοις εκατό. Εν τω μεταξύ, η Ιρλανδία θεωρείται πρότυπο της χώρας μεταξύ των πρώην χωρών της κρίσης του ευρώ και άφησε τη διάσωση στα τέλη του 2013.

Πέρυσι, η ιρλανδική οικονομία αυξήθηκε κατά 4,8 τοις εκατό και επομένως, ταχύτερα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή της Ευροζώνης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκή Επιτροπής το 2015, η Ιρλανδία θα πρέπει και πάλι να είναι ο πρωταγωνιστής με 3,6 τοις εκατό, αυτή τη φορά στο ίδιο επίπεδο με τη Μάλτα. Η κυβέρνηση στο Δουβλίνο προβλέπει ότι το ποσοστό ανεργίας θα μειωθεί στο 8,8 τοις εκατό έως το 2016.

0 σχόλια: