Η Samsung δαπανά 14 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός Samsung Semiconductor Valley.

το σήμα κατατεθέν της SAMSUNG
 
 

Η κορεατική εταιρεία έχει αρχίσει την κατασκευή ενός νέου συγκροτήματος παραγωγής επενδύοντας 14.3 δις δολάρια σε μια περιοχή το μέγεθος των 400 γηπέδων ποδοσφαίρου. Το συγκρότημα - το οποίο είναι σχεδόν τόσο μεγάλη όσο δύο μεγαλύτερα εργοστάσια ημιαγωγών της εταιρείας μαζί. Προγραμματίζεται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2017 και να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της Samsung στη βιομηχανία.

Καθώς οι μηχανικοί συνεχίζουν να ωθούν στα όρια του σχεδιασμού τσιπ (στη διαδικασία του Νόμου του Moore) και οι εταιρείες οδηγούνται σε πτώση των τιμών λόγω της αύξησης της παραγωγής, το κόστος για την κατασκευή ημιαγωγών έχει κλιμακωθεί. Σε αντίθεση με την βιομηχανία smartphone, όπου εταιρείες όπως η Huawei και Xiaomi έχουν τη δυνατότητα να υπονομεύουν τη Samsung λειτουργώντας σε πολύ λεπτά περιθώρια κέρδους, αυτή δεν είναι μια επιχείρηση που είναι ανοικτή για νεοεισερχόμενους. 

Τα τελευταία τριμηνιαία κέρδη της Samsung, έδειξαν ότι οι πωλήσεις των smartphone πέφτουν 20 τοις εκατό από έτος σε έτος, ενώ τα λειτουργικά κέρδη από το τμήμα ημιαγωγών της αυξήθηκαν 50 τοις εκατό. Παρά το γεγονός ότι η Samsung παραμένει μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο από την άποψη του όγκου, οι επιχειρήσεις των ημιαγωγών της είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη στο κόσμο μετά της Intel. Είναι, επίσης, κάποια παρηγοριά ότι ενώ η Apple μπορεί να είναι η πιο κερδοφόρα smartphone της εταιρείας γύρω από το iPhone κατασκευαστή που εξακολουθεί να βασίζεται στη Samsung και τους επεξεργαστές της. Μια εξάρτηση που αυτή η νέα επέκταση από την κορεατική εταιρεία θα προσπαθήσει να ενισχύσει.

0 σχόλια: