Έγινε επιτυχής επίθεση στο App Store της Apple

logo της Apple
Οι hackers έχουν διοχετεύσει εκατοντάδες εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό στο App Store της Apple. Η εταιρεία επιβεβαίωσε την έκθεση μιας εταιρείας ασφαλείας. Είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχημένη επίθεση στο App Store.

Το App Store της Apple είναι το πρώτο θύμα μιας μεγάλης επίθεσης χάκερ. Ο κατασκευαστής των iPhone και iPad παραδέχτηκε το περιστατικό μετά από εταιρείες ασφαλείας του κυβερνοχώρου, που είχαν δηλώσει ότι σε εκατοντάδες εφαρμογές είχε βρεθεί κακόβουλος λογισμικός (malware).

Ο χάκερ είχαν μιμηθεί ένα πρόγραμμα της Apple για την παραγωγή εφαρμογών των προγραμματιστών, ιδιαίτερα στην Κίνα, για να παραπλανήσουν κρυφά την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού τους στις εφαρμογές. Η εταιρεία ασφάλειας IT Palo Alto Networks σύμφωνα με αυτό περιόρισε τη λειτουργικότητα.

Αποδεικτικά στοιχεία κλοπής δεδομένων ή μια άλλη ζημία δεν υπήρξε. Από αυτήν την επίθεση μέχρι στιγμής έχει βρεθεί, ότι μόνο σε πέντε προγράμματα στα καταστήματα του App Store βρέθηκε κακόβουλο λογισμικό.

Οι επηρεαζόμενες εφαρμογές τώρα θα αφαιρεθούν από το App Store, είπε ένας εκπρόσωπος της Apple. Ο αριθμός των εφαρμογών δεν κατονομάστηκαν, πρέπει να υπάρξει όμως ένας τρόπος οι χρήστες των iPhone και iPad να μπορούν να προσδιορίσουν αν η μονάδα τους έχει επηρεαστεί.

0 σχόλια: