Η Bosch διπλασιάζει την εμβέλεια των ηλεκτρικών αυτοκίνητων με τη νέα της μπαταρία

Ο γερμανικός όμιλος της τεχνολογία Bosch παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (ΙΑΑ) στη Φρανκφούρτη μια νέα μπαταρία,
που θα μπορούσε τελικά να αποδειχτεί μια σημαντική ανακάλυψη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW το i3 και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μπαταρία τους διαρκεί σήμερα περίπου 150 km, θα πρέπει με τη νέα μπαταρία της Bosch να αυξηθεί το βεληνεκές μέχρι τα 300 km. Πρέπει να έχει μειωθεί πραγματικά το βάρος και το μέγεθος των μπαταριών.

Η Bosch έχει αγοράσει τη νέα τεχνολογία μπαταριών με τη μορφή της εταιρείας seeo ΗΠΑ και τώρα εργάζεται για να κάνει τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης κατάλληλες για τη μαζική αγορά, αναφέρει στο IT Portal "Γκόλεμ". Τα προτερήματα, που είναι να φέρει η νέα τεχνολογία είναι ενδιαφέροντα. Η χωρητικότητα των μπαταριών θα διπλασιαστεί, επίσης, είναι 75 τοις εκατό μικρότερες και μόνο κατά το ήμισυ τόσο βαριές όσο οι τρέχουσες μπαταρίες των ιόντων λιθίου.

Ένα άλλο συν: Οι μπαταρίες της Bosch θα πρέπει να είναι λιγότερο εύφλεκτες από τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων, όπως αυτές, που χρησιμοποιούνται σήμερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η κατασκευή της δεν θα πρέπει να είναι υπερβολικά περίπλοκη, επίσης, θα μπορούν οι καινούργιες μπαταρίες να κατασκευαστούν και στα υφιστάμενα εργοστάσια μπαταριών ιόντων λιθίου.

Δυνατότητα τεράστιας εξοικονόμησης βάρους

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα ενός τρέχοντος ηλεκτρικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της VW E δείχνει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. 18,8- κιλοβατώρες μπαταρία θα ζυγίζει σύμφωνα με την έκθεση περίπου 230 κιλά. Οι νέες μπαταρίες της Bosch το βάρος τους αναμένεται να μειωθεί 115 κιλά, και η μπαταρία στερεάς κατάστασης χρειάζεται μόλις το ένα τέταρτο του χώρου, που απαιτούν οι τρέχουσες μπαταρίες. Το αποτέλεσμα: περισσότερο αποθηκευτικός χώρος.

Η Bosch, πιστεύεται ότι είναι σε θέση να φέρει επανάσταση στην ηλεκτρική κινητικότητα με τις νέες μπαταρίες. Όπως πάντα με τέτοια τεχνολογικά επιτεύγματα, θα χρειαστεί αρκετό διάστημα ακόμα μέχρι την πραγματική εισαγωγή τους στην αγορά. Επί του παρόντος, υπάρχουν, σύμφωνα με την Bosch μόνο λίγα πρωτότυπα. Η Bosch θέλει να δοκιμάσει τις νέες μπαταρίες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και μετά να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.
Σχετικά άρθρα :


.

0 σχόλια: