Το Crypto τσιπ θα κάνει ασφαλέστερα τα δικτυωμένα αυτοκίνητα.

Το Crypto τσιπ θα κάνει ασφαλέστερα τα δικτυωμένα αυτοκίνητα.
Η IBM και ειδικός στις έξυπνες κάρτες Giesecke & Devrient θέλουν να προστατεύσουν
καλύτερα τα δικτυωμένα αυτοκίνητα από επιθέσεις χάκερ. Οι εταιρείες παρουσίασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου IAA ένα τσιπ, με σκοπό την εξασφάλιση κρυπτογράφησης στη ροή δεδομένων στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς και με τις υπηρεσίες cloud. Τα κρυπτο-κλειδιά αποθηκεύονται για την επικοινωνία σε μια προστατευόμενη περιοχή.

Τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά από επιτυχημένες επιθέσεις χάκερ στα δικτυωμένα αυτοκίνητα είχε προκαλέσει αίσθηση. Μεταξύ άλλων, οι εμπειρογνώμονες της πληροφορικής είχαν καταφέρει να πάρουν τον έλεγχο του πεντάλ του γκαζιού ενός κινούμενου τζιπ στις ΗΠΑ ανακαλύπτοντας μια ευπάθεια στο σύστημα ψυχαγωγίας μέσω του ραδιοφώνου.

Ο κατασκευαστής της Fiat Chrysler, στη συνέχεια, ενημέρωσε το λογισμικό σε περίπου 1,4 εκατομμύρια οχήματα. Η κρυπτογράφηση θεωρείται ένα σημαντικό μέσο για την προστασία των δικτυωμένων αυτοκίνητα.

Η εταιρία Giesecke & Devrient κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα τσιπ για τις κάρτες SIM του παρόχου των καρτών και τραπεζικές κάρτες. Η IBM συνεργάζεται ως πάροχος υπηρεσιών δεδομένων με την αυτοκινητοβιομηχανία.

0 σχόλια: