Οι γυναίκες που αγαπούν το ελαιόλαδο θα ενθουσιαστούν όταν ακούσουν αυτό το νέο όφελος για την υγεία.

δοκιμή καθαρότητας λαδιού
Η δίαιτα, πλούσια σε φυσικές προϊόντα όπως φυτικά τρόφιμα, ψάρια και ελαιόλαδο, είναι ήδη γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου και ενδεχομένως, του καρκίνου, του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ. Τώρα μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Μια ομάδα ερευνητών στην Ισπανία έχει συνδέσει τα είδη διατροφής στη μεσογειακή διατροφής, ειδικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σε μια σημαντική μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού. Από το 2003 έως το 2009, οι ερευνητές τυχαία εφάρμοσαν μια δίαιτα ελέγχου με αρκετές παραλλαγές της μεσογειακής διατροφής σε 4.282 ισπανίδες περίπου 67 ετών, προσεκτικά για εντοπισμό τυχόν νέων περιπτώσεων κακοήθους καρκίνου του μαστού.

Στις 14 Σεπτεμβρίου δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό JAMA Internal Medicine, αποκαλύπτοντας ότι οι γυναίκες που είχαν εντολή να τηρούν μια μεσογειακή δίαιτα βασισμένη πολύ στη χρήση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, χορηγώντας τους οι ερευνητές 1 λίτρο ανά εβδομάδα λαδιού στις γυναίκες και τις οικογένειες τους, αναπτύχθηκαν 68% λιγότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης από εκείνη την ομάδα ελέγχου, που τηρούσε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Οι γυναίκες που τηρούσαν τη μεσογειακή δίαιτα, αλλά δεν την συμπλήρωναν με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έδειξαν μια σχετικά ασήμαντη μείωση του κινδύνου, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Ότι όλες οι γυναίκες ήταν από την ίδια φυλετική ομάδα (λευκές) και ο αριθμός των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού συνολικά (35) ήταν χαμηλός καθιστά δύσκολο να συναχθούν ισχυρά συμπεράσματα, σύμφωνα με σημείωμα ενός παθολόγου από τη JAMA Internal Medicine. Αλλά περισσότερη έρευνα για το θέμα αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια σταθερή σύνδεση.

0 σχόλια: