Η Amazon απαγόρευσε της πώληση των συσκευών βίντεο streaming της Apple και της Google στον ιστότοπό της.

το logo της Amazon


Η Amazon απαγόρευσε της πώληση των συσκευών βίντεο streaming της Apple και της Google στον ιστότοπό της, σε μια πιθανή προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους δύο κυριότερους ανταγωνιστές της.
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θέλει να «αποφύγει τη σύγχυση των πελατών", κατευθύνοντας τους αγοραστές σε άλλες συσκευές βίντεο streaming.

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής online στον κόσμο έστειλε ένα email προς τους πωλητές της αγοράς, λέγοντας ότι θα σταματήσει να παρέχει υπηρεσίες πώλησης της Apple TV και του Chromecast της Google, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Δεν θα υπάρξουν νέες καταχωρήσεις και όλοι οι κατάλογοι θα αφαιρεθούν στις 29 Οκτωβρίου.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε ότι η αλλαγή είχε να κάνει με την υπηρεσία του Prime Video, η οποία δεν ήταν εύκολα διαθέσιμη για τις συσκευές της Apple και της Google.

Η νέα απαγόρευση έρχεται ακριβώς μπροστά από την εορταστική περίοδο, όταν οι λιανοπωλητές κάνουν τον περισσότερο τζίρο. Εν αναμονή όλων αυτών των αγορών, η Apple και η Google τον περασμένο μήνα ενημέρωσαν τις συσκευές βίντεο streaming, όπως έκανε και η Amazon, η οποία το έκανε με το δικιά της streaming συσκευή με το όνομα Fire TV .

Η απαγόρευση των Google και η Apple συσκευών streaming σημαίνει ότι η Amazon θα εξαλείψει δύο από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά στο online κατάστημα. Το Chromecast της Google είναι ήταν στις Top 10 λιαστά κατάταξης της Amazon για το best-seller ηλεκτρονικών. Την Πέμπτη, ήταν Νο 6 και η πρώτη συσκευή μη Αμαζονίου στη λίστα. Η Apple TV είναι η 16η πιο δημοφιλής συσκευή που πουλάει η Amazon.

Η απαγόρευση της Amazon για Chromecasts είναι παγκόσμια και περιλαμβάνει όλες τις συσκευές Chromecast, περιλαμβανομένων των μοντέλων παλαιότερης γενιάς, σύμφωνα με κάποιον που είναι εξοικειωμένος με το θέμα. Επίσης κουτί βίντεο streaming της Google θα αφαιρεθεί από το site της Amazon.

Ο εκπρόσωπος της Amazon είπε ότι το Roku streaming player, το Xbox της Microsoft και το PlayStation της Sony, μαζί με τη δική Fire TV της Amazon, "είναι άριστες επιλογές", αναφέροντας ότι αυτές οι συσκευές δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή.

Ένας εκπρόσωπος για την Apple δεν απάντησε στο αίτημα για σχολιασμό.

Σύμφωνα με ερευνητή του e Marketing, οι κονσόλες παιχνιδιών που συνδέονται, όπως το Xbox και PlayStation, έχουν τους περισσότερες χρήστες στις ΗΠΑ που είναι συνδεδεμένοι με την τηλεόραση, με σχεδόν 52 εκατομμύρια φέτος. Λίγο πιο κάτω στη λίστα, η Chromecast και Roku και οι δύο έχουν σχεδόν 23 εκατομμύρια χρήστες και το Apple TV έχει περίπου 18 εκατομμύρια. Η Fire TV της Amazon είναι στην πρώτη εξάδα.

0 σχόλια: