Η ανάπτυξη στις επιχειρηματικές cloud υπηρεσίες αυξάνεται.

Η Microsoft παρά την ύφεση στην αγορά των PC κερδίζει με το Cloud.
Η ανάπτυξη στις επιχειρηματικές cloud υπηρεσίες από το δίκτυο βοηθά το γίγαντα του λογισμικού
την Microsoft από την μείωση της αγοράς σε PC. Ο όμιλος κέρδισε το τελευταίο τρίμηνο 4,62 δις. δολ. Αυτό ήταν μια αύξηση 1,7 τοις εκατό σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, τα έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από δώδεκα τοις εκατό στα 4,62 δις. δολ., όπως ανακοίνωσε η Microsoft. Η μετοχή ανέβηκε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κατά διαστήματα πάνω από οκτώ τοις εκατό.

Η ανάπτυξη στις επιχειρηματικές cloud υπηρεσίες αυξάνεται, τα Windows και τα Lumia Smartphone συρρικνώνονται.

Οι πωλήσεις στο cloud της Microsoft αυξήθηκε κατά οκτώ τοις εκατό στα 20,38 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιχειρήσεις με λογισμικό των Windows για προσωπικούς υπολογιστές και Smartphone από την άλλη πλευρά μειώθηκαν κατά 17 τοις εκατό στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Cloud είναι επίσης πολύ πιο επικερδές για την Microsoft: Τα δεδομένα που δεν αποθηκεύονται τοπικά ή τα προγράμματα που δεν τρέχουν σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων, οδήγησε σε λειτουργικά κέρδη ύψους 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντιθέτως το τμήμα των Windows έφερε μόλις 1,56 δις δολάρια.

Τα Windows 10 δεν βοηθούν την αγορά των PC, που δεν κάνει άλματα όπως το παρελθόν.

Η Microsoft έφερε κατά το τελευταίο τρίμηνο το νέο λειτουργικό σύστημα των Windows 10 στην αγορά. Η ύφεση στην αγορά των PC δεν έχει σταματήσει. Οι πωλήσεις των φορητών και επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν περισσότερο από δέκα τοις εκατό.

Εμπειρογνώμονες του κλάδου αναμένουν ελαφρά βελτίωση μέχρι το επόμενο έτος. Το τμήμα των επιχειρήσεων, το οποίο περιλαμβάνει το λογισμικό Microsoft Office, όπως το Office, μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο κατά τρία τοις εκατό στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντιθέτως την ίδια στιγμή οι συνδρομές του Office,που βασίζονται στο cloud αυξήθηκαν σημαντικά.

Η αναδιάρθρωση του Ομίλου επιβάρυνε τα κέρδη της Microsoft

Η Microsoft κατάργησε το τμήμα της Nokia τον Ιούλιο και ανήγγειλε την απώλεια περίπου 7.800 θέσεων εργασίας. Η επιχείρηση των κινητών τηλεφώνων είχε ήδη παρουσιάσει το προηγούμενο τρίμηνο ζημία 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας της Microsoft.

0 σχόλια: