Το PlayStation 5 σύντομα θα κυκλοφορήσει με πέντε φορές πιο ισχυρό chipset της AMD.

Το PlayStation 4
Το PlayStation 4 κυκλοφόρησε ακριβώς πριν από δύο χρόνια, αλλά ακόμα υπάρχουν
εκατομμύρια κονσόλας gamers, που ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να το αγοράσουν μέχρι τώρα, φαίνεται όμως ότι η Sony εργάζεται πάνω σε μια νέα συσκευή, η οποία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του αυτής της δεκαετίας. Συνήθως, κάθε νέα γενιά της κονσόλας διαρκεί από πέντε σε επτά χρόνια και βρίσκεται στα ράφια άλλα τρία έως πέντε έτη, αλλά αν πιστέψουμε τις φήμες, το PlayStation 5 θα αντικαταστήσει τον προκάτοχό του νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Δεν είναι μόνο η Sony που σχεδιάζει να φέρει μια νέα κονσόλα, διότι, σύμφωνα με φήμες και η Microsoft ετοιμάζει ένα άλλο μοντέλο του Xbox προς το τέλος αυτής της δεκαετίας. Τώρα που η αγορά υιοθετεί 4K βίντεο και εικονική πραγματικότητα, είναι προφανές ότι οι τεχνολογίες θα φτάσουν σε όλο και περισσότερα σπίτια στο εγγύς μέλλον. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για κινητές συσκευές, τηλεοράσεις, έξυπνα γυαλιά ή κονσόλες.

Το νέο AMD chipset θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται 4K και VR gaming 

Η τελευταία κατηγορία έχει δύο μεγάλους αντιπάλους, τη Sony και τη Microsoft, και αυτές οι εταιρείες ενδιαφέρονται για τη χρήση των AMD chipset που θα διαχειρίζονται 4K και VR gaming χωρίς προβλήματα. Το PS4 ήρθε με μια ειδικής κατασκευής AMD APU, η οποία δομήθηκε χρησιμοποιώντας την x86 Jaguar μικροαρχιτεκτονική, επιτρέποντας στους παίκτες να παίζουν παιχνίδια, που έχουν κυκλοφορήσει και για την προηγούμενηPS3 κονσόλα.

Αυτό σημαίνει ότι η Sony θέλει να εξοπλίσει το PS5 με AMD hardware και θέλει την επόμενη γενιά επεξεργαστών να είναι πέντε φορές πιο γρήγορη, να υποστηρίζει 4K γραφικά και εικονική πραγματικότητα. Οι τεχνολογίες αυτές θα υλοποιηθούν σε όλους τους τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2020, καθιστώντας τη ζωή μας ευκολότερη.

Χαρακτηριστικά του PS4

Επί του παρόντος, μπορεί να αγοράσει κάποιος το PS4 με 500GB αποθήκευσης ή 1TB και στο πακέτο η κονσόλα διατίθεται ποικιλοτρόπως με τα άλλα παιχνίδια και διαφέρει η τιμή της. Η συσκευή τροφοδοτείται από έναν οκταπύρηνο AMD x86-64 Jaguar επεξεργαστή 1,6 GHz και ενσωματώνει στην APU έναν δευτερεύοντα επεξεργαστή χαμηλής ισχύος που χρησιμοποιείται για εργασίες στο παρασκήνιο. Υποστηρίζει 8 GB GDDR5 (ενιαία) και 256MB μνήμης RAM DDR3 μνήμη (για εργασίες στο παρασκήνιο). Οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν 802.11 b / g / n ασύρματη, Bluetooth 2.1, USB 3.0 και Ethernet 10/100/1000.

0 σχόλια: